Torstai 3.11. elokuvat

Surutta? Sekaisin

Suomalaisesta nimestään huolimatta Surutta? Sekaisin (Dazed and Confused, 1993) on amerikkalaisen teinidraaman merkkiteos. Richard Linklaterin käsikirjoittama ja ohjaama draamakomedia sijoittuu high schoolin kevätlukukauden 1976 viimeiseen koulupäivään. Nuoret aikuiset pohtivat tulevaisuuttaan, juopottelua, pilveä ja naiskentelua.

MTV3 klo 23.05-01.00

Mantshurian kandidaatti

Mitä poliittisiin salaliittojännäreihin tulee, John Frankenheimerin ohjaama Mantshurian kandidaatti (The Manchurian Candidate, 1962) on tyylilajin mestariteos. Koreassa sotavangiksi joutunut amerikkalaissotilas Shaw (Laurence Harvey) palaa kotimaahansa. Jenkit eivät tiedä, että juhlittu sankari on aivopesty murhaamaan USA:n presidentti. Shawn taistelutoveri (Frank Sinatra) tosin aavistaa, että jotain hämärää on tekeillä.

Yle Teema klo 21.08-23.10

Kaikki sanovat I Love You
Woody Allenin elokuvat olivat pitkään lähinnä sarkasmia ja orgasmia, mutta vanhoilla päivillään mies on ryhtynyt romantikoksi. Kaikki sanovat I Love You (1996) on romanttinen musikaalikomedia, joka kertoo sivistyneestä porvarillisesta manhattanilaisperheestä. Allen tekee kunniaa vanhan hyvän ajan Hollywood-musikaaleille täysin ilman ironiaa.

AVA klo 21.00-22.55

Luuseri

Maalaispoika Paul (Jason Biggs) saapuu opiskelemaan New Yorkiin eikä sopeudu joukkoon. Hän ihastuu kauniiseen Noraan (Mena Suvari), jolla on suhde vanhempaan professoriin (Greg Kinnear). Hengetön ja vain harvoin hauska Luuseri (Loser, 2000) saa Road Tripin ja American Pien näyttämään nuorisokomedian merkkiteoksilta.

TV5 klo 21.00-22.55

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.