Torstai 3.11. elokuvat

Surutta? Sekaisin

Suomalaisesta nimestään huolimatta Surutta? Sekaisin (Dazed and Confused, 1993) on amerikkalaisen teinidraaman merkkiteos. Richard Linklaterin käsikirjoittama ja ohjaama draamakomedia sijoittuu high schoolin kevätlukukauden 1976 viimeiseen koulupäivään. Nuoret aikuiset pohtivat tulevaisuuttaan, juopottelua, pilveä ja naiskentelua.

MTV3 klo 23.05-01.00

Mantshurian kandidaatti

Mitä poliittisiin salaliittojännäreihin tulee, John Frankenheimerin ohjaama Mantshurian kandidaatti (The Manchurian Candidate, 1962) on tyylilajin mestariteos. Koreassa sotavangiksi joutunut amerikkalaissotilas Shaw (Laurence Harvey) palaa kotimaahansa. Jenkit eivät tiedä, että juhlittu sankari on aivopesty murhaamaan USA:n presidentti. Shawn taistelutoveri (Frank Sinatra) tosin aavistaa, että jotain hämärää on tekeillä.

Yle Teema klo 21.08-23.10

Kaikki sanovat I Love You
Woody Allenin elokuvat olivat pitkään lähinnä sarkasmia ja orgasmia, mutta vanhoilla päivillään mies on ryhtynyt romantikoksi. Kaikki sanovat I Love You (1996) on romanttinen musikaalikomedia, joka kertoo sivistyneestä porvarillisesta manhattanilaisperheestä. Allen tekee kunniaa vanhan hyvän ajan Hollywood-musikaaleille täysin ilman ironiaa.

AVA klo 21.00-22.55

Luuseri

Maalaispoika Paul (Jason Biggs) saapuu opiskelemaan New Yorkiin eikä sopeudu joukkoon. Hän ihastuu kauniiseen Noraan (Mena Suvari), jolla on suhde vanhempaan professoriin (Greg Kinnear). Hengetön ja vain harvoin hauska Luuseri (Loser, 2000) saa Road Tripin ja American Pien näyttämään nuorisokomedian merkkiteoksilta.

TV5 klo 21.00-22.55

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Komisario Montalbano palaa telkkariin vuosien poissaolon jälkeen

Nallehaaste innosti aikuisetkin leikkimään – poikkeusolojen leluleikkiin liittyy kaksi merkittävää tekijää

Runoilija Katariina Vuorinen jäi koronajumiin Chileen yli kahdeksi kuukaudeksi: "En osannut pelätä, olo oli kuin herran kukkarossa – tai rouvan"

Taiteilija Pekka Luukkonen kiittelee ratkaisuaan, jonka jälkeen maanantait ovat olleet mukavia – hänen mukaansa taideteoksen syntyvaiheissa on usein paljon samaa kuin parisuhteessa

Marko Ahosen tärpit: Kasarikankkunen syntyy vain, mikäli katsoja itse muistaa 1980-luvun

Suomessa katoaa ihminen joka päivä – Heistä moni löytyy nopeasti, mutta osa ei koskaan

Jyväskyläläisen ohjaajan dokumenttisarja nyt televisiossa – retkiä Jyväskylän Älylään, Päijänteelle ja Saarijärvelle

Marko Ahosen tärpit: Benjamin Button syntyi vanhuksena ja kuoli vanhuuteen vauvana

Näinkin voi käydä: Tankero-englanti nosti jyväskyläläisen selostajan kansainväliseen valokeilaan – "Vedimme homman tahallaan överiksi"

Radio Keskisuomalainen tuo heinäkuun lauantai-iltoihin kuulijoita ihastuttaneen toivekonsertin – "En ole koskaan saanut niin paljon positiivista palautetta"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.