Torstain 10.11. elokuvat

Carlito

Sekä ohjaaja Brian De Palma että näyttelijä Al Pacino ovat parhaimmillaan rikosdraamassa Carlito (Carlito's Way, 1993). Carlito (Pacino) vapautuu vankilasta reilusti etuajassa. Carlito oli valmistautunut viettämään loppuelämänsä kaltereiden takana. Kun niin ei käynytkään, mies sai tavallaan uuden elämän ja toisen mahdollisuuden. Mutta Carlito ei niin vain pääse eroon menneisyydestään. Carliton asianajaja (erinomainen Sean Penn) on suurempi roisto kuin useimmat vankilatuomion saaneet roistot.

MTV3 klo 23.15-02.05

Harry pala palalta

Woody Allen esittää omassa käsikirjoituksessaan ja ohjauksessaan kirjailija Harry Blockia, joka muistuttaa kovasti Woody Allenia. Block on käyttänyt teoksissaan hyväkseen omaa ja ystäviensä elämää, eikä tämä ole kaikkien mieleen. Harry pala palalta (Deconstructing Harry, 1997) pohtii huumorin keinoin taiteilijan luomisprosessia ja vastuuta. Elokuva ei kuitenkaan ole raskaan filosofinen, vaan hauska ja viihdyttävä. Allenia ei turhamaisuus vaivaa, sillä Harry Block ei tosiaankaan ole miellyttävä tai sympaattinen ihminen.

AVA klo 21.00-22.45

Gun Shy

Huumeviraston agentti Charlie (Liam Neeson) tarvitsee henkistä apua epäonnistuneen peitetehtävän jälkeen. Hermot ovat aivan riekaleina. Charlie ottaa osaa ryhmäterapiaan ja toivoo siitä olevan apua. Charlie jatkaa lopulta taisteluaan huumekartelleja vastaan. Rikoskomedia Gun Shy (2000) on sen verran erikoinen lintu, että se floppasi taloudellisesti. Kyse on silti ihan katsomiskelpoisesta viihteestä, vaikka Gun Shy ampuukin ohi aivan yhtä usein kuin osuu maaliinsa.

TV5 klo 21.00-23.05

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.