Torstain 12.1. elokuvat

Kesäleski

Marilyn Monroessa on kieltämättä viehätyksensä, mutta ei Kesäleski (The Seven Year Itch, 1955) hänen ansiostaan klassikko ole. Kiitos kuuluu ohjaaja-käsikirjoittaja Billy Wilderille, joka on dialogin ja huumorin ajoituksen mestari. Richard (Tommy Ewell) jää kotiin, kun muu perhe pakenee New Yorkin kuumaa kesää maaseudulle. Juuri silloin yläkertaan ilmaantuu hemaiseva blondi (Monroe).

AVA klo 21.00-23.00

Tuntematon ystävä

Mauri Sariolan tekstiin perustuvaa jännäriä Tuntematon ystävä (1978) markkinoitiin aikoinaan ensimmäisenä kansainvälisenä suomalaiselokuvana. Siksi elokuvassa puhutaan myös englantia. Komisario Olavi Susikosken roolin vetää Åke Lindman. Roistoja esittävät brittiläinen tv-tähti Kate O'Mara ja Itä-Euroopassa aikoinaan tunnettu Bruno O'Ya.

Yle Teema klo 21.51-23.11

Gigli - rajua rakkautta

Rikoskomedia Gigli (2003) on elokuvahistorian tunnetuimpia ja noloimpia floppeja. Harvoin tarjolla on mitään näin pitkäveteistä, ärsyttävää ja tyylitajutonta. Gangsteri Larry Gigli (Ben Affleck) ja viehättävä Ricki (Jennifer Lopez) saavat yhteisen kidnappaus-tehtävän. Ricki on lesbo, mutta se ei ole komealle heteromiehelle ongelma. Affleckin ja Lopezin välillä ei ole minkäänlaista kemiaa, vaikka he olivat tuolloin ihan oikea pariskunta. Elokuva sisältää 124 fuck-sanaa.

TV5 klo 21.00-23.15

August järjestää kaiken

Komedia August järjestää kaiken (1942) on valmistunut 70 vuotta sitten, se on yhä ajankohtainen. Kun pankkia saneerataan, kassanhoitaja Augustia (Aku Korhonen) uhkaa potkut. Mies ei kuitenkaan tyydy kohtaloonsa, vaan nousee kapinaan.

TV1 klo 13.05-14.40

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.