Torstain 19.7. elokuvat

Sininen salama

Los Angelesin poliisi ottaa mellakoiden hallintaa varten käyttöön erikoisvarustellun helikopterin. Pilotiksi valitaan Vietnam-veteraani Frank Murphy (Roy Scheider). Kasarihitti Sininen salama (Blue Thunder, 1983) oli vaatimaton esitys jo 30 vuotta sitten.

Ninjan naamio

Pahisninjat aikovat valmistaa biologisen aseen. Muovista prässätty Casper Van Dien esittää tarinan sankaria. Koska Ninjan naamio (Mask of the Ninja, 2008) on tv-elokuva, edes toimintakohtaukset eivät ole kummoisia.

Arn – pohjoinen valtakunta

Soturi Arn (Joakim Nätterqvist) jatkaa tylsää ja yhdentekevää taisteluaan Pyhällä maa. Arn – pohjoinen valtakunta (Arn: Riket vid vägens slut, 2008) puuduttaa sekä mielen että takapuolen. Meillä on tapana syyttää Hollywoodia pelkkään näyttävyyteen satsaamisesta ja sisällön unohtamisesta, mutta osataan sitä Skandinaviassakin.

Intohimon vallassa

Teuvo Tulio -sarjassa on vuorossa suurella tunteenliekillä palava Intohimon vallassa (1947). Välillä draama on niin vimmaista, että se tuntuu jo tahattoman koomiselta. Tukkilainen (Kullervo Kalske) ja rikkaan talon tytär (Regina Linnanheimo) rakastuvat toisiinsa, mikä koettelee säätyrajoja.

Hills Have Eyes 2

Kansalliskaarti kohtaa New Mexicon autiomaassa kannibaalimutantteja. Onneksi minun ei tarvitse sanoa Hills Have Eyes 2:n (2007) juonilyhennelmää ääneen, sillä pokka ei kestäisi. Elokuva mässäilee verellä, ja julmuus on suorastaan nihilististä. Mukana on myös mustaa huumoria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.