Torstain 22.3. elokuvat

Murha Hollywoodissa

Nelonen klo 22.00–00.20

Komediallisessa toimintajännärissä Murha Hollywoodissa (Hollywood Homicide, 2003) kaksi poliisia (Harrison Ford, Josh Hartnett) selvittää rap-piireissä tapahtunutta murhaa. Onhan näitä tuikitavallisia buddy-elokuvia ennenkin nähty. Harrison Ford on aina hauskimmillaan kärttyisen miehen rooleissa.

Kuivilla

TV1 klo 23.00–00.20

HBO-draama Kuivilla (My Zinc Bed, 2008) on Lontooseen sijoittuva kolmiodraama. Kolmion nurkista löytyvät toimittaja (Paddy Considine), rikas yrittäjä (Jonathan Pryce) ja tämän vaimo (Uma Thurman). He kaikki yrittävät toipua nautintoaineriippuvuuksistaan.

Hän tuli ikkunasta

TV1 klo 13.05–14.45

Amerikkalainen jääkiekkovalmentaja (Tauno Palo) saapuu Suomeen ja ihastuu välittömästi Leila-Lumikkiin (Helena Kara). Mikäli Hannu Lemisen ohjaama höpsö komedia Hän tuli ikkunasta (1952) olisi vielä vähän kevyempi, se haihtuisi ilmaan.

Laulu tulipunaisesta kukasta

Yle Teema klo 21.50–23.30

Tukkilaisromanttinen Laulu tulipunaisesta kukasta (1971) oli Mikko Niskasen ensimmäinen värielokuva. Uittomies Olavilla (Pertti Melasniemi) on nainen jokaisella työpaikkakunnalla. Sitten hän löytää sen oikean, Kyllikin (Marjatta Pasanen). Johannes Linnankosken romaani on filmattu Suomessa aiemminkin ja Ruotsissa peräti kolmesti.

Kesän tuoksu

AVA klo 21.00–23.00

Normandian idyllinen maaseutu vuonna 1950. Joseph (Grégori Derangère) on tullut kesäksi töihin maatilalle. Ahkera ja viriili Joseph on aina ollut naisten mieleen. Kesän tuoksu (Le passager de l’ete, 2006) tarjoaa runsain määrin kauniita maisemia ja naisia sekä yhden komean miehen.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Legendaarisen harmonikkataiteilija Veikko Ahvenaisen, pian 90, menestyksen salaisuus on sinnikkyys: opetteli nuotit kuuntelemalla ikkunan alla VPK:n soittoa

Kolumni: Kakkosdivarista katsomon puolelle

"Se on vaan niin ihana tyyppi" – Hyytävä kelikään ei karkottanut popidoli Ellinooran keikkaa odottavia faneja Lutakosta

Magnus Mali ällistytti parikymppisenä Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa – nyt Jahdistakin tuttu tietopankki asuu Jyväskylässä, jossa "maalaispoika" viihtyy paremmin kuin pääkaupunkiseudulla

Jämsän maajussi ei päässyt ohjelmaan, mutta sai elämänsä kirjeen – "Siinä on mun mies"

Kolumni: Sinun makusi ei ole koko maailma

Jyväskylän hurja muodonmuutos kuvina – Jussi Jäppisen kuvasarja jatkuu ja ulottuu nyt lähihistoriaan

Legendaarinen ravintola "Tirra" sijaitsi teatterin naapurissa Jyväskylässä: "Jatketaan peliä ihan kohta, kun olen käynyt sanomassa repliikit"

Näyttelijän tytär näki kohtauksen, jota ei olisi saanut nähdä – Ansa Ikosen roolihahmo kivitettiin Keuruulla 1943

Yksi laulu muutti Petri Laaksosen elämän – "Olen saanut esittää sitä kaikille tänä aikana virassa olleille presidenteille"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.