Torstain 24.11. elokuvat

Queens - kovat korttelit

Maailmassa ei ole varsinaisesti pulaa elokuvista, jotka kertovat pojan kasvamisesta mieheksi Yhdysvaltain suurkaupungin rankoilla kujilla. Queens - kovat korttelit (A Guide To Recognising Your Saints, 2006) on kuitenkin siitä tyylilajissa keskivertoa katu-uskottavampi ja vaikuttavampi kokemus. Elokuva perustuu käsikirjoittaja-ohjaaja Dito Montielin omaan elämään. Nuorimies Dito ei ole paha ihminen, mutta miljöö ja kaverit vievät häntä väärään suuntaan elämässä. Tapahtumat sijoittuvat New Yorkin Queensiin 1980-luvulle. Tarina kerrotaan takaumina, joten nuorta Ditoa esittää Shia LaBeouf ja vanhempaa Robert Downey Jr.

MTV3 klo 23.05-01.05

Sweet and Lowdown - duurissa ja mollissa

Woody Allenin komedia ja mukadokumentti Sweet and Lowdown (1999) kertoo kuvitteellisesta 1930-luvun jazz-kitaristista Emmett Raysta (Sean Penn). Ray on itsekeskeinen ja moniongelmainen ihminen, mutta kitaristina nero. Elokuvan valtti on se, että tarina voisi olla totta, ainakin melkein, vaikka ei olekaan. Kaikkialta näkyy Allenin rakkaus musiikkia kohtaan. Vakavista rooleista parhaiten tunnettu Sean Penn on hauska vakavissaan ja onnistuu hienosti juuri siksi.

AVA klo 21.00-22.45

Fifty Pills

Darren (Lou Taylor Pucci) menettää college-stipendinsä. Joten nyt Darren tarvitsee rahaa epätoivoisesti. Darren saa myytäväkseen 50 ekstaalipilleriä, joista on päästävä eroon nopeasti ja tuottavasti. Teinikomedia Fifty Pills (2006) kuulostaa mukavan epäkorrektilta ja sitä onkin. Hauskuuden suhteen tavoitetaan riittävä minimitaso, mikä ei ole tässä tyylilajissa hassumpi saavutus.

TV5 klo 21.00-22.45

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.