Torstain 7.2. elokuvat

Alien – ylösnousemus

MTV3 klo 23.20–01.30

Neljännessä Alien-elokuvassa Ylösnousemus (Alien Resurrection, 1997) Ripley (Sigourney Weaver) kloonataan henkiin 200 vuotta kuolemansa jälkeen. Samalla henkiin herää alienhirviö. Elokuvasarja toistaa itseään, eikä käsikirjoitus ole kummoinen. Tunnelma on kuitenkin yhä vahva, ja visuaalinen puoli toimii komeasti.

Glass House

TV5 klo 21.00–23.05

Orvoiksi jääneet teini-ikäinen Ruby (Leelee Sobieski) ja hänen pikkuveljensä muuttavat vanhempiensa tuttavapariskunnan (Diane Lane, Stellan Skarsgård) kotiin. Jotain on kuitenkin pahasti pielessä. Glass House (2001) on tyhjä ja yhdentekevä jännäri, josta on iloa lähinnä vain kliseiden bongaajille.

Iskelmäketju

TV1 klo 13.05–14.30

1950-luvulla tehtiin runsaasti elokuvia, jotka pyörivät enemmän tai vähemmän iskelmien ja iskelmätähtien ympärillä. Tavoitteena oli tuoda nuoremmat ihmiset teattereihin ja myydä heille äänilevyjä, jotka olivat tuolloin uusi ja kova juttu. Musiikkikomediassa Iskelmäketju (1959) Lasse Liemola ja Pirkko Mannola pyrkivät Iskelmä Oy:n tähdiksi. Juoni on korvattu lukuisilla iloisilla lauluilla.

Ihmisen tahra

Fox klo 21.55–23.55

Professoria (Anthony Hopkins) syytetään rasismista, ja hän menettää työnsä. Miehellä on menneisyydessään runsaasti salaisuuksia. Nykyisyydessä hän rakastuu nuoreen ja kauniiseen siivoojaan (Nicole Kidman). Philip Rothin romaaniin perustuva draama Ihmisen tahra (The Human Stain, 2003) on roolitettu niin huonosti, että se on jo melkein loukkaavaa. Näyttelijöissä sinällään ei ole mitään vikaa. He eivät vain sovi rooleihinsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.