Torstain 8.3. elokuvat

Daylight – paniikki tunnelissa

MTV3 klo 23.05–01.15

Kun New Yorkin Hudson-tunnelissa tapahtuu räjähdysonnettomuus, suurkatastrofi on lähellä. Paikalle osunut mies (Sylvester Stallone) yrittää pelastaa henkiinjääneet. Toimintajännäri Daylight (1996) käyttää jatkuvasti aidan matalinta kohtaa.

Johan nyt on markkinat

TV1 klo 13.05–14.40

Veltto sotilasfarssi Johan nyt on markkinat (1966) oli ajastaan jäljessä jo valmistuttuaan. Vankikarkuri sekoittaa pienen varuskuntapaikkakunnan elämän.

Hard Luck – kovan onnen keikka

Nelonen klo 22.00–00.05

Kun huumerahadiili menee reisille, roisto Lucky (Wesley Snipes) saa peräänsä sekä roistot että kierot poliisit. Hard Luck (2006) kuulostaa toimintajännäriltä, mutta se kokeilee muitakin tyylilajeja, kauhua myöten, aina yhtä puolivillaisesti.

Lapualaismorsian

Yle Teema klo 21.50–23.14

Mikko Niskasen draama Lapualaismorsian (1967) on tarkka kuva omasta ajastaan. Kolme opiskelijanaista (Kristiina Halkola, Kirsti Wallasvaara, Aulikki Oksanen) asuu yhdessä ja harrastaa teatteria. Kuvioihin kuuluvat myös miehet ja biletys. Nostalgiatrippinä Lapualaismorsian toimii parhaiten.

Science of Sleep

AVA klo 21.00–22.55

Ranskalaisohjaaja Michel Gondry yllättää lähes aina, niin tälläkin kertaa. Fantasiamaisen draaman Science of Sleep (La science des rêves, 2006) päähenkilö Stephane (Gael García Bernal) muuttaa isänsä kuoltua Pariisiin tukeakseen äitiään (Charlotte Gainsbourg). Stephanen elämässä uni ja todellisuus menevät jatkuvasti sekaisin. Äidin naapuriin rakastuminen tekee kaiken vieläkin monimutkaisemmaksi.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.