Tosi-tv suututtaa venäläisnaisia: "Elämä Venäjällä on kovaa"

Suomen täydelliset venäläisnaiset tv-sarjassa venäläisnaiset esitetään pinnallisina, joutilaina ja ylellistä elämää ihannoivina juhlijoina. Näkemys on kaukana Suomessa asuvien venäläisnaisten arjesta. Venäjällä ei ole hyvinvointiyhteiskuntaa pitämässä huolta kansalaisista, vaan naisten on pakko oppia pärjäämään itse ja tekemään kovasti töitä.

– Elämä Venäjällä on kovaa. Nainen saattaa tehdä kahta työtä elättääkseen itsensä, lapsensa ja juopon miehensä, sijoitusneuvoja Olga Peus, 33, sanoo.

Venäläisnaiset eivät myöskään juhli sen enempää kuin suomalaisetkaan. Kulttuurit eroavat lähinnä siinä, että venäläisten elämä on perhekeskeisempää ja yhteisöllisempää.

– Venäjällä pidetään huolta mummoista ja papoista. On ihanaa, kun lastenlapset oppivat tuntemaan isovanhempansa, Peus sanoo.

Tv-sarjan levittämät negatiiviset ennakkoluulot harmittavat tavallisia venäläisnaisia. Suomalaiset suhtautuvat muutenkin venäläisiin varautuneesti, eikä kärjistävä tv-sarja ainakaan helpota Suomen suurimman ulkomaalaisryhmän elämää ja sopeutumista.

Peus muistuttaa, että pelkästään suomalaisen liike-elämän kannalta olisi tärkeää oppia ymmärtämään venäläisyyttä.

– Vaikka joku ei pitäisi venäläisistä, heidän kanssaan pitää pystyä silti tekemään kauppaa. Otetaan heiltä joka tapauksessa rahat pois, Peus naurahtaa.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.