Totuuden hetki, johda sinä meitä

Yhdentekevät reality-formaatit tavoittavat Suomessa suuren yleisön, kun niistä tehdään kotimainen versio. Alkuperäistä amerikkalaista Totuuden hetki -kisaa harva edes huomasi. Suomalainen versio on noussut jo parin jakson jälkeen työpaikkojen kahvitaukojen puheenaiheeksi ja katsojahitiksi. Toki iltapäivälehtien avustuksella.

Totuuden hetkessä kisailijalle on tehty etukäteen sata kysymystä valheenpaljastuskoneeseen kytkettynä. Tv-ohjelmaan on valittu kysymyksistä satuttavimmat ja noloimmat aiheet. Kisailija joutuu tekemään valinnan ahneutensa, itsensä nolaamisen ja lähimmäistensä loukkaamisen väliltä. Totuuden hetki on harvinaisen julmaa tv-viihdettä. Tämä on kuitenkin kätketty viattoman viihteen, naurun ja taputusten alle.

Mikä tuottajastudiolle parasta, kisa voidaan lyödä poikki milloin tahansa, mikäli kisailija alkaa voittaa liikaa. Tarvitsee vain sanoa, että koneen mielestä kilpailija valehtelee. Valheenpaljastuskoneet eivät toimi sataprosenttisella varmuudella, joten koneeseen on helppo vedota riippumatta siitä, puhuuko kisailija totta vai valehteleeko hän. Formaattiin kuuluu, että kone on oikeassa ollessaan väärässäkin.

Totuuden hetki
MTV3 klo 21.00

Nenäbingo jakaa hyvää

Lorenz Backmanin kanssa pelataan ihan uudenlaista bingoa ja tehdään hyvää. Nenäbingo on koko perheen viihdeohjelma, jossa ratkeaa uudenajan bingopelin voittaja. Nenäbingon suorat lähetykset jatkuvat joka perjantai-ilta Nenäpäivään 6.11. saakka. Viimeinen jakso nähdään osana Nenäpäivä-showta.

Nenäbingossa julkkisvieras saattaa saada niskaansa tynnyrillisen maalia ja koululuokka voi voittaa luokkaretken. Varmaa on, että joku kotipelaajaa saa bingon ja voittaa 10 000 euron lahjakortin. Nenäbingoa pelaamalla katsojat osallistuvat kehitysmaiden lasten auttamiseen. Pelaaminen maksaa viisi euroa ja kartuttaa Nenäpäivä-keräystä.

Nenäbingossa ei nähdä perinteistä bingokonetta, vaan numeroiden arvonta suoritetaan uniikilla sekatekniikalla, johon osallistuu koululuokallinen lapsia ja Nenäpäivä-myönteinen vieras. Tänään tuo vieras on Mikko Leppilampi.

Nenäbingo 2009
TV2 klo 20.30

Vetäkää henkeä, se on vain talo

Amerikkalainen reality-sarja Hurja remontti nauttii kotimaassaan huomattavaa kansansuosiota. Itsekin sarjaa usein tv-telkkarista seuraan, sillä juuri siihen aikaan teen usein perheelle ruokaa.

En voi olla kovin vihainen tv-sarjalle, joka pyrkii tekemään hyvää. Viikon aikana apua aidosti tarvitseva perhe saa kotiinsa täysremontin, tai joskus jopa kokonaan uuden kodin. Hyvä idea on kuitenkin lähes pilattu amerikkalaisuudella.

Itse joudun pistämään telkkarin kiinni siinä vaiheessa, kun perhe palaa uuteen kotiinsa. Sitä huutamista, meuhkaamista ja ylisanoja ei suomalaisella kansanluonteella voi kestää. Eikö joku perhe voisi joskus tulla kotiinsa ilman pomppimista, todeta asiallisesti, että "hyvältä näyttää, paljon kiitoksia, tarjoan tv-väelle pullakahvit, kiitos vielä kerran, voitte poistua, näkemiin, saa käydä kylässä jatkossakin"?

Hurja remontti
Nelonen klo 15.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Laukaassa järjestetään yhdistettynä talviuinnin SM- ja EM-kisat – Tämän vuoden arvokisa jäi pitämättä osanottajapulan vuoksi

Mihin olisikaan Perttu Korhonen urheilijana yltänyt, jos ei olisi pitänyt joogaa humpuukina

Majakkaseuran elokuvakiertue saapuu Jyväskylään: ilmaisleffa Haaksirikkojen Märket esitetään kirjastossa perjantaina

2010-luku oli listapopin, rapin, Spotifyn ja live-esiintymisten juhlaa. Näin musiikin kuuntelu muuttuu 2020-luvulla

Telia tarjoaa ilmaiseksi tv-urheilua, joka normaalisti maksaa: lauantaina muun muassa JYP–KalPa

Muistatko tätä Syksyn sävel -finalistia? Onnettomuuden vuoksi laulajan aivoista jouduttiin poistamaan kolmannes

Jyväskylästä lähdetään urheilun huippuvirkoihin – viimeksi JKU-urheilija, Semmarit-laulaja ja yliopiston viestintäjohtaja

Tommi Soidinmäen kruunaamisesta tangokuninkaaksi 15 vuotta – Onko sunnuntain juhlakonsertissa Saarijärvellä luvassa yllätysilmoitus?

Jyväskyläläismissi juontaa ruudussa uutta musiikkitietovisaa – Avausjaksossa myös jyväskyläläinen kilpailija

Äänekoskelainen naisten teatteriporukka teki alastonkalenterin, mutta joku voi joutua pettymään – "Taiteellinen ja hyvällä maulla toteutettu"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.