Totuuden hetki, johda sinä meitä

Yhdentekevät reality-formaatit tavoittavat Suomessa suuren yleisön, kun niistä tehdään kotimainen versio. Alkuperäistä amerikkalaista Totuuden hetki -kisaa harva edes huomasi. Suomalainen versio on noussut jo parin jakson jälkeen työpaikkojen kahvitaukojen puheenaiheeksi ja katsojahitiksi. Toki iltapäivälehtien avustuksella.

Totuuden hetkessä kisailijalle on tehty etukäteen sata kysymystä valheenpaljastuskoneeseen kytkettynä. Tv-ohjelmaan on valittu kysymyksistä satuttavimmat ja noloimmat aiheet. Kisailija joutuu tekemään valinnan ahneutensa, itsensä nolaamisen ja lähimmäistensä loukkaamisen väliltä. Totuuden hetki on harvinaisen julmaa tv-viihdettä. Tämä on kuitenkin kätketty viattoman viihteen, naurun ja taputusten alle.

Mikä tuottajastudiolle parasta, kisa voidaan lyödä poikki milloin tahansa, mikäli kisailija alkaa voittaa liikaa. Tarvitsee vain sanoa, että koneen mielestä kilpailija valehtelee. Valheenpaljastuskoneet eivät toimi sataprosenttisella varmuudella, joten koneeseen on helppo vedota riippumatta siitä, puhuuko kisailija totta vai valehteleeko hän. Formaattiin kuuluu, että kone on oikeassa ollessaan väärässäkin.

Totuuden hetki
MTV3 klo 21.00

Nenäbingo jakaa hyvää

Lorenz Backmanin kanssa pelataan ihan uudenlaista bingoa ja tehdään hyvää. Nenäbingo on koko perheen viihdeohjelma, jossa ratkeaa uudenajan bingopelin voittaja. Nenäbingon suorat lähetykset jatkuvat joka perjantai-ilta Nenäpäivään 6.11. saakka. Viimeinen jakso nähdään osana Nenäpäivä-showta.

Nenäbingossa julkkisvieras saattaa saada niskaansa tynnyrillisen maalia ja koululuokka voi voittaa luokkaretken. Varmaa on, että joku kotipelaajaa saa bingon ja voittaa 10 000 euron lahjakortin. Nenäbingoa pelaamalla katsojat osallistuvat kehitysmaiden lasten auttamiseen. Pelaaminen maksaa viisi euroa ja kartuttaa Nenäpäivä-keräystä.

Nenäbingossa ei nähdä perinteistä bingokonetta, vaan numeroiden arvonta suoritetaan uniikilla sekatekniikalla, johon osallistuu koululuokallinen lapsia ja Nenäpäivä-myönteinen vieras. Tänään tuo vieras on Mikko Leppilampi.

Nenäbingo 2009
TV2 klo 20.30

Vetäkää henkeä, se on vain talo

Amerikkalainen reality-sarja Hurja remontti nauttii kotimaassaan huomattavaa kansansuosiota. Itsekin sarjaa usein tv-telkkarista seuraan, sillä juuri siihen aikaan teen usein perheelle ruokaa.

En voi olla kovin vihainen tv-sarjalle, joka pyrkii tekemään hyvää. Viikon aikana apua aidosti tarvitseva perhe saa kotiinsa täysremontin, tai joskus jopa kokonaan uuden kodin. Hyvä idea on kuitenkin lähes pilattu amerikkalaisuudella.

Itse joudun pistämään telkkarin kiinni siinä vaiheessa, kun perhe palaa uuteen kotiinsa. Sitä huutamista, meuhkaamista ja ylisanoja ei suomalaisella kansanluonteella voi kestää. Eikö joku perhe voisi joskus tulla kotiinsa ilman pomppimista, todeta asiallisesti, että "hyvältä näyttää, paljon kiitoksia, tarjoan tv-väelle pullakahvit, kiitos vielä kerran, voitte poistua, näkemiin, saa käydä kylässä jatkossakin"?

Hurja remontti
Nelonen klo 15.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Pentti Rasinkangas tapasi isänsä ensimmäisen kerran 61-vuotiaana – on saanut saman palkinnon kuin Röllin luoja ja kertoo nyt tehneensä viimeiset laulunsa

Marko Ahosen tärpit: Veteraaninäyttelijä Sam Neill kiertää ympäri Tyyntä valtamerta

Miljoonasade-biisikilpailun voittokappale on Näkymätön

Marko Ahosen tärpit: Bond-seikkailu Mustekala muistuttaa nimeään ja on kovin vetelä esitys

Sienimetsässä näyttää nyt todella hyvältä – asiantuntija Jenna Purhonen kertoo, miten limanuljaska nyljetään oikeaoppisesti

Nämä olympialaiset järjestetään koronasta huolimatta – Jämsään odotetaan satoja juoksijoita

Jyväskylässä työskennellyt lääkäri Pippa Laukka panee 11 julkkiksen elämän kuntoon – Elämäntaparemontissa keuruulaisille tuttu Jippu

Jyväskylän Rock In The City peruuntui, kaksi sinne buukattua kotimaista kärkibändiä sai äkkipestin samalle viikonlopulle Lutakon Lippaan

Pieni pintaremontti voi nostaa myytävän asunnon kiinnostavuutta hurjasti – "Asiat, jotka ovat häirinneet asukasta, haittaavat todennäköisesti myös ostajaa"

Marko Ahosen tärpit: James Bond ottaa pitkän askeleen vähemmän höpsömpään suuntaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.