Tuleeko musiikista tv-Kaisalle ammatti?

Se hetki, kun tähtivalmentajat istuivat selät minuun päin. En usko, että mikään tulee olemaan elämässä niin jännittävä paikka, Kaisa Leskinen kuvaa ensiesiintymistään The Voice of Finland -tv-laulukilpailussa.

Leskinen valloitti heti kaikki neljä tähtivalmentajaa laulamalla Fleetwood Macin Songbirdin ja pääsi valitsemaan valmentajakseen Redraman eli Lasse Mellbergin. Sen jälkeen kisa on edennyt hienosti ja Leskinen päässyt jatkoon yleisön äänillä suorassa lähetyksessä. Seuraavan kerran hänen laulutaitonsa mitataan ensi perjantaina.

Kuopiossa lapsuutensa ja nuoruutensa elänyt jyväskyläläinen aloitti pianonsoiton 7-vuotiaana ja soitti klassista pianoa lukion toiselle luokalle asti. Laulu tuli kuvioihin yläasteella, ja lukiossa hän jo alkoi ottaa laulutunteja.

Vielä Kuopion musiikkilukiota käydessään hän ajatteli jättävänsä musiikin vain harrastukseksi. Silti tie vei musiikkiopistoon Jyväskylään. Hän muutti Jyväskylään 2008 ja valmistui muusikoksi Jyväskylän ammattiopistosta 2011. Vielä senkin jälkeen hän aloitti varmuuden vuoksi sosionomin opinnot.

– Minulla on ollut esiintymisjännitystä, joten olen arkaillut laulajauran suhteen. En ole uskaltanut heittäytyä, vaikka sydän on niin sanonut. Nyt viimeisen vuoden aikana on tullut luottamus ja varmuus siihen, että tätä haluan oikeasti tehdä.

Haaveena suomenkielinen folk-country-pop

Esiintymisjännitys oli yksi syy, miksi Leskinen osallistui laulukilpailuunkin vasta nyt, 29-vuotiaana.

– Hain mukaan aika myöhään verrattuna moniin muihin kilpailijoihin.

Hän uskoo, että elämänkokemus auttoi keräämään rohkeutta ja uskaltautumaan epämukavuusalueelle. Jännitys on vähentynyt ohjelman edetessä. Viimeksi suorassa lähetyksessä Leskinen lauloi Chisun Sama nainen -kappaleen jo ison yleisön edessä.

– Siinä vaiheessa ammensin jo yleisöstä lisää. Vaikka se oli tilanteena äärimmäisen jännittävä, oli se myös antoisa. Tutut ja tuntemattomat ovat antaneet minulle henkilökohtaisesti pelkästään positiivista ja kannustavaa palautetta. Se tuntuu tosi hyvältä.

Leskisen mukaan häntä ohjelmassa valmentava Redramakin on valanut häneen lisää itseluottamusta.

Suurin haave ammatillisesti, mikä se on?

– Haluaisin tehdä luonnollista, kaunista ja mielenkiintoista musiikkia. Jos itse tekisin biisejä, ne olisivat suomenkielistä folk-country-poppia.

– Ajattelen, että nykyteknologia tarjoaa paljon mahdollisuuksia, mutta itse koen, että se musiikin silottelu ja ylituottaminen vie sielukkuutta musiikilta. Minulle soittimen tai laulun rosot ovat ihania yksityiskohtia, jotka tekevät musiikista aitoa.

Keskisuomalaisia paljon ruudussa keväällä

Keskisuomalaisen levikkialueelta on televisiossa nyt ja lähiaikoina monia muitakin ruutukasvoja, osa tuttuja, osa vielä tuntemattomia.

Maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin esitetään TV2:lla Au pairit Los Angelesissa -ohjelma, jossa mukana on muuramelainen Henna Tolppanen.

Keskiviikkoisin Subilla esitetään Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelma, jossa tuomarina on jyväskyläläinen ruokakirjailija Mikko Takala sekä kisaajana saarijärveläis-jyväskyläis-kangasalalainen keittiömestari Maija Silvennoinen. Ohjelma on pudotuspeli.

Torstaisin MTV3:lla esitetään Maajussille morsian -ohjelma, jonka netti-tv-versiossa mukana on vilppulalainen mansikkaviljelijä Juhani Rauhalammi 2.4. alkaen.

Lauantaisin ja sunnuntaisin Kutosella ja TV5:lla esitetään Ammattina sankari -ohjelma, jossa on erikoiskuljetusten ammattilainen, jyväskyläläinen Pete Junttila. Sarja päättyy 25.4.

Sunnuntaisin MTV3:lla esitetään Tähdet, tähdet -ohjelma, jossa yhä mukana on toivakkalainen Arja Koriseva. Ohjelma on pudotuspeli.

Kesällä tulee 22.4. alkaen keskiviikkoisin Grillikuume-ohjelma MTV3-kanavalla. Ohjelmassa jyväskyläläinen Kreetta yrittää päihittää muut grillaajat.

Jyväskyläläinen Kaisa Leskinen perjantaisin Nelosella The Voice of Finland -ohjelmassa, seuraavan kerran perjantaina 3.4.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .