Tuottajakonkari Mika Sunqvist: "Kun Yö-yhtye oli alamaissa, Olli otti bändin uuden levyn kainaloonsa, hyppäsi autoon ja kiersi paikallisradiot ympäri Suomen"

Kotimaisen rockin tuottajaveteraani Mika Sundqvist muistaa Olli Lindholmin jo ennen Yö-aikoja, kun tämä toimi porilaisessa Appendix-punkbändissä 1980-luvun alussa.

– Hän oli silloin rankka punkmies, Sundqvist kertoo.

Hieman myöhemmin, vuonna 1983 Lindholm nauhoitti Yö-yhtyeensä kanssa Sundqvistin äänitysstudiolla Varietee-ensialbuminsa. Sundqvist muistaa, kuinka studiolle asteli "nuoria pirtsakoita poikia Porista".

– He olivat hirveän energisiä.

Ensialbumi myi timanttia hittikappaleiden Likaisten legendojen ja Särkyneen enkelin myötä. Se oli lähtölaukaus Porirock-buumille.

Äänittäjä-tuottaja Sundqvist pitää jännittävänä, kuinka Olli Lindholmin musiikillinen ura eteni punk-ajoista rockbändi Yöhön, joka puolestaan lähentyi iskelmämusiikkia.

– Yöhän on rockmusiikkia iskelmämelodioin, hän määrittelee.

Sundqvist sanoo Lindholmilla olleen paitsi temperamenttia myös tarmoa, aina kun sitä tarvittiin.

– Silloin kun Yö-yhtye oli alamaissa, Olli otti bändin uuden levyn kainaloonsa, hyppäsi autoon ja kiersi paikallisradiot ympäri Suomen, "päivää, mää olen Lindholmin Olli Yö-yhtyeestä, ja tässä on meidän uusi levy". Ja sillä tavalla hän rakensi bändille uutta nousua. Pakko nostaa hattua, tarmokas mies.

Olli Lindholm kuoli sairauskohtaukseen viime yönä, kertoi yhtye Facebookissa. Hän oli kuollessaan 54-vuotias.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .