Tuure Kilpeläinen toi festareille koko perheensä – "Tyttäremme on ihan mieletön tyyppi"

Tuure Kilpeläinen esiintyi Kaihon Karavaaneinensa Jyväskylän Suomipop Festivaaleilla perjantaina. Kilpeläinen toi mukanaan Jyväskylään omien sanojensa mukaan koko perheensä: puolisonsa Manuela Boscon, parin viisikuukautisen tyttären sekä Kilpeläisen kaksi vanhempaa tytärtä, 14- ja 11-vuotiaat. Jyväskylästä perhe jatkaa matkaansa Helsinkiin Tikkurila Festivaalille, jossa Kilpeläinen yhtyeineen esiintyy lauantaina.

– Viisikuukautisemme on ihan mieletön tyyppi, yhtä valoa ja aurinkoa jo aamulla herätessään. Elämän ihme, Kilpeläinen toteaa.

Jyväskylän Suomipop Festivaali on ensimmäinen festari Kilpeläisen ja Boscon pienen tyttären elämässä.

– Tytöllä oli valtavat kuulosuojaimet päässä keikan aikana, Kilpeläinen sanoo ja nostaa kätensä korvilleen imitoimaan suojainten kokoa.

 

Kilpeläinen kuvailee perjantaisen keikan jälkeistä tunnelmaa "vuoren huipuksi".

– Jyväskylän keikalla oli hirveästi ihmisiä ja se meni tosi hyvin. Täällä on aina hienoa soittaa, ei voi valittaa tai muuten piipittää mistään, kun on näin hyvä tilanne.

Kilpeläinen muistelee tämänkertaisen olevan hänelle ja yhtyeelle toinen tai kolmas Suomipop-esiintyminen Jyväskylässä.

– Tällä kertaa oli vieläkin enemmän jengiä yleisössä, kuin viime vuonna. Aloitimme keikkailun Helsingissä Sir Eino -pubissa. Siellä oli silloin aikoinaan paikalla viisitoista ihmistä ja muistin tuon keikan tänään lavalla. Siitä taitaa olla nyt kymmenen tai yhdeksän vuotta aikaa.

 

Torstaina myös Oulun Suomipop Festivaalilla esiintynyt Kilpeläinen kertoo yhtyeellä meneillään olevan "päiväkeikkojen putki".

– Meidän musa on näköjään ihmisten mielestä aika hyvää silloin, kun aurinko paistaa. Me sovimme tällaiseen päivämeininkiin.

Kilpeläinen on huomannut, että suomalaiset ovat tajunneet heidän musiikkinsa mukana rytmimusan ja lyriikan yhteispelin.

– Kappaleiden sanoituksiin on hauskaa ujuttaa erilaisia asioita, vaikka musiikki onkin tanssittavaa.

Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin uusin kappale, huhtikuun alussa julkaistu Mä oon sun on Kilpeläisen mukaan hyvä "illan avaaja".

– Kehittelimme siihen kokonaisen keikanavausshown. Siinä on sellainen sporttinen ja mahtipontinen avausnauha.

 

Kilpeläinen arvelee perjantaisen Suomipop-keikan sujuneen erityisen hyvin ja energisesti siitä syystä, että koko yhtye kerääntyi rinkiin "soittelemaan ja laulamaan" yhdessä.

– Katseltiin, että saadaan äänet auki. Yhdessä pitää viettää aikaa, se toimii aina hyvin. Jauhetaan myös porukalla paskaa autossa, sekin on tärkeää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .