Tv-maailmakin keskittyy: Discovery ja BBC aloittavat sisältöyhteistyön

Discovery- ja BBC-yhtiö ovat sopineet maailmanlaajuisesta sisältöyhteistyöstä seuraavaksi 10 vuodeksi.

Discovery on ostanut SVOD-oikeudet kaikkiin BBC:n ykköstuotteisiin, kuten Planet Earthiin, Blue Planetiin, Lifeen sekä Dynasties-sarjaan. Tämän lisäksi Discoverylla on SVOD-oikeudet kaikkiin BBC:n tuleviin maamerkkiohjelmiin niiden lineaarisen tv-esityksen jälkeen. Näiden lisäksi kauppa käsittää satoja tunteja BBC:n muuta ohjelmistoa.

SVOD (Subscription Video on Demand) tarkoittaa esimerkiksi ohjelmakirjastopalvelua, johon käyttäjä kirjautuu ja katsoo kiinteällä kuukausihinnalla kaikkea kyseisen palvelun sisältöä.

Discovery Networks Finland on tv-yhtiö, joka tunnetaan Suomessa ennen kaikkea TV5-, Kutonen-, Frii- ja TLC-kanavistaan sekä maksullisista urheilukanavista Eurosport 1 ja Eurosport 2. Muita, vähemmän tunnettuja maksukanavia yhtiössä ovat Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World ja Investigation Discovery.

Lisäksi yhtiöllä on suoratoistopalvelut Dplay ja Eurosport Player.

Discovery Networks Finland on osa globaalia mediayhtiötä Discovery Networks Internationalia (DNI). DNI toimii yli 200 maassa.

British Broadcasting Corporation (BBC) puolestaan on Ison-Britannian julkinen, vuonna 1922 perustettu yleisradio- ja tuotantoyhtiö. Sopimus on rahakkain BBC.n tekemä sisältösopimus.

Uuden sisältöyhteistyösopimuksen kauppahinta on 173 miljoonaa puntaa. Yhtiöt rahoittavat oman sisältötiimin BBC Studiosin alle rakentamaan uutta sisältöä niin lineaariselle kuin digitaaliselle alustalle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .