Twisted Metal – Eat Sleep Play

PS3

Sonyn konsoleilla menestynyt Twisted Metal -sarja on elänyt pitkään hiljaiseloa. Elämänmittaisia muistoja synnyttänyt ajopelisarja on tasoltaan heikkojen lanseerauksien vuoksi jäänyt väliaikana kauas kilpailijoidensa taakse.

Saagan tuorein osa on jo sarjassaan kahdeksas. Pelillisesti se on lähimpänä 90-luvulla nähtyjä ensimmäisiä Twisted Metal -tuotoksia.

Yli 15-vuotisen sarjan aikana tekniikka on kehittynyt hurjasti, mutta alkuperäinen peli-idea on edelleen elinvoimainen. Tavoitteena on taistella kilpailijoita vastaan läpeensä aseistettujen autojen avulla.

Yksinkertaisesti Twisted Metaliksi nimetty uutuusosa on graafisesti todella näyttävä. Peli toimii sulavasti ja räjähdysefektit ovat komeaa katseltavaa. Yksinpelitilassa riittää hauskuutta moneksi illaksi, mutta parasta antia ovat hauskat rakettirallit nettipeliareenoilla.

Kaikelle realistisuudelle pitkät nakkaava autotaistelupeli kuulostaa absurdilta idealta. Käytännössä teema toimii loistavasti: pelaaminen on järkyttävän hauskaa. Ainoa merkittävä miinus on yksinpelin onneton ja epäselvä juoni, johon pelin tekijät eivät ole jaksaneet panostaa lainkaan.

Jarmo Pitkänen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Paula Vesala tv-ohjelmassa: “Lapsuuden jouluni olivat vaikeita”

Jyväskylässä treenaa yksi Suomen parhaista Counter-Strike-joukkueista – "Treenitila saatiin JAMKilta, eikä parempaa voisi toivoa"

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.