Twisted Metal – Eat Sleep Play

PS3

Sonyn konsoleilla menestynyt Twisted Metal -sarja on elänyt pitkään hiljaiseloa. Elämänmittaisia muistoja synnyttänyt ajopelisarja on tasoltaan heikkojen lanseerauksien vuoksi jäänyt väliaikana kauas kilpailijoidensa taakse.

Saagan tuorein osa on jo sarjassaan kahdeksas. Pelillisesti se on lähimpänä 90-luvulla nähtyjä ensimmäisiä Twisted Metal -tuotoksia.

Yli 15-vuotisen sarjan aikana tekniikka on kehittynyt hurjasti, mutta alkuperäinen peli-idea on edelleen elinvoimainen. Tavoitteena on taistella kilpailijoita vastaan läpeensä aseistettujen autojen avulla.

Yksinkertaisesti Twisted Metaliksi nimetty uutuusosa on graafisesti todella näyttävä. Peli toimii sulavasti ja räjähdysefektit ovat komeaa katseltavaa. Yksinpelitilassa riittää hauskuutta moneksi illaksi, mutta parasta antia ovat hauskat rakettirallit nettipeliareenoilla.

Kaikelle realistisuudelle pitkät nakkaava autotaistelupeli kuulostaa absurdilta idealta. Käytännössä teema toimii loistavasti: pelaaminen on järkyttävän hauskaa. Ainoa merkittävä miinus on yksinpelin onneton ja epäselvä juoni, johon pelin tekijät eivät ole jaksaneet panostaa lainkaan.

Jarmo Pitkänen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.