Tyylikkäitä lupauksia uudelle vuodelle

Ostaminen on ihanaa, hutiostosten tekeminen ei. Niihin on kuitenkin helppo sortua, sillä kukaan muu ei osaa puhua minua ympäri yhtä hyvin kuin minä itse.

Täten lupaankin yrittää ostaa ensi vuonna vaatteita ja asusteita vain hyvistä syistä.

Olen tehnyt pienen listan huonoista ostosyistä, joihin sorrun kerta toisensa jälkeen. Ehkä tämän listan avulla joku muukin oppii tunnistamaan huonot perusteet ostamiselle ja välttämään niitä ostoksia, jotka lojuvat edelleen käyttämättöminä kaapissa.

Älä siis osta vaatetta, kenkää tai asustetta vain, koska se on edullinen tai alennuksessa. Mieti, ostaisitko saman täyteen hintaan.

Älä myöskään osta mitään vain, koska se mahtuu sinulle. Monelle avautuu esimerkiksi suuren laihdutusprosessin jälkeen vaatekaupoissa aivan uusia ulottuvuuksia, kun ne pienemmät koot mahtuvatkin päälle. Pidä silti järki matkassa.

En myöskään suosittele ketään ostamaan mitään siksi, että jokin näyttää hyvältä mallinuken, tyyli-idolisi tai jonkun ystäväsi päällä. Se ei takaa, että se sopii sinulle.

Sovita, harkitse – ja päätä vasta sitten.

Uusimmat

Tänään

"Kun miehet vanhenevat kysytään, onko tässä mitään järkeä!" – Jyväskyläläinen Swallow the Sun julkaisee levyn neljän vuoden tauon jälkeen

Jyväskyläläinen baarimestari Ella Lappalainen haki drinkkioppia Euroopasta: "Valomerkki tuli sitten, kun asiakkaat halusivat poistua"

Jyväskylän Vanhan Hautausmaan työnjohtaja Liisa Kontunen on ollut töissä hautausmaalla 17-vuotiaasta – itselleen hän ei hautaa halua ollenkaan

Konnevedellä lapsuuskesiään viettänyt kokki Pipsa Hurmerinta laittaa uuden vaihteen silmään

66-vuotias ylilääkäri lenkkeilee työmatkansa Keski-Suomen keskussairaalalle joka päivä noukkien roskia – kilometrejä kertyy vuodessa toista tuhatta

Suomalaisessa aikuisviihteessä on paljon pielessä, sanoo alalla työskennellyt Mira Villman

"Minä odotin ja odotin 20 vuotta" – Isä jo ihmetteli, mikä alle parikymppistä tytärtä vaivaa, kun tämä vain kuunteli huoneessaan Veikko Ahvenaisen levyjä

Svengaavaa joulumusiikkia tarjolla Viitasaari Areenassa

Rajoilla Ensemble konsertoi Viitasaarella espajanjalaistunnelmissa

Jyväskylässä puheoppinsa saanut Tarja Närhi kertoo, miksi ryhtyi iskelmän puolustajaksi – "Monen mielestä se on pelkkää huttua"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.