Tyylikkäitä lupauksia uudelle vuodelle

Ostaminen on ihanaa, hutiostosten tekeminen ei. Niihin on kuitenkin helppo sortua, sillä kukaan muu ei osaa puhua minua ympäri yhtä hyvin kuin minä itse.

Täten lupaankin yrittää ostaa ensi vuonna vaatteita ja asusteita vain hyvistä syistä.

Olen tehnyt pienen listan huonoista ostosyistä, joihin sorrun kerta toisensa jälkeen. Ehkä tämän listan avulla joku muukin oppii tunnistamaan huonot perusteet ostamiselle ja välttämään niitä ostoksia, jotka lojuvat edelleen käyttämättöminä kaapissa.

Älä siis osta vaatetta, kenkää tai asustetta vain, koska se on edullinen tai alennuksessa. Mieti, ostaisitko saman täyteen hintaan.

Älä myöskään osta mitään vain, koska se mahtuu sinulle. Monelle avautuu esimerkiksi suuren laihdutusprosessin jälkeen vaatekaupoissa aivan uusia ulottuvuuksia, kun ne pienemmät koot mahtuvatkin päälle. Pidä silti järki matkassa.

En myöskään suosittele ketään ostamaan mitään siksi, että jokin näyttää hyvältä mallinuken, tyyli-idolisi tai jonkun ystäväsi päällä. Se ei takaa, että se sopii sinulle.

Sovita, harkitse – ja päätä vasta sitten.

Uusimmat

Tänään

Pitkittynyttä vaivaa varten määrätty antibioottikuuri toi Merja Kohvakalle yöunet vievän allergian, ja se saattoi pelastaa hänen henkensä: "Se oli onnekas yskä"

Pentti Särkiojan, 80, olympialaiset lähestyvät puolen vuosisadan ikää, eikä Pylkönmäen Yrittävän puheenjohtajan pesti ole loppumassa – "Joskus talkootunteja kertyi liikaakin, mutta olen tykännyt tästä touhusta"

Arman Alizadille talousohjelma Youtubeen

Jyväskylään jo kolmas Aito Döner -ravintola

Miksi vain luonnollinen kauneus on hyväksyttyä, kauneusyrittäjä Tiina Jylhä kysyy – Jyväskylässäkin kohotetaan rintoja ja muotoillaan häpyhuulia

Kun vaimo alkoi odottaa lasta, Joonas Tolvanen kirjoitti tulevalle lapselle kirjan

Mikä urheiluseura täytti 100 vuotta? Tunnetko keskisuomalaiset kansanedustajat? Mikä marja mainitaan maakuntalaulussa? – Testaa, kenellä on kaveriporukassasi paras Keski-Suomi-tietämys

Vanhanajan huonekasvit loppuvat kukkakaupoista – Löytyykö sinun kotoasi näitä klassikkokasveja?

Viitasaarelaiset naiset innostuivat neulomaan 350 paria villasukkia veteraaneille – Neuloosi jäi päälle ja nyt he kokoontuvat kerran viikossa neulomaan ja juttelemaan

Katri, 37, teki haaveestaan totta: Jätti virkamiesuran ja perusti Muurameen kotieläinpihan, jossa pääsee rapsuttamaan ja ruokkimaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.