Ultra Street Fighter IV Capcom

Kamppailupelien saralla yksi on ollut ylitse muiden vuodesta 2008. Mestarillinen Street Fighter IV elävöitti koko kangistuneen lajityypin säkenöivällä audiovisuaalisuudella, persoonallisilla hahmoilla ja ennen kaikkea syvällisellä pelimekaniikalla.

Ultra Street Fighter IV on pelin viides ja viimeiseksi ilmoitettu versio. Jäähyväiset jätetäänkin erittäin tyylikkäästi, sillä tässä on yksi genren kattavimmista ja nautittavimmista peleistä.

Mukana on 44 pelattavaa hahmoa, joista viittä ei nähty edellisessä osassa. Kenttiä on puolestaan kuusi lisää, mikä nostaa kokonaismäärän 28 sijaintiin. Hahmojen ulkoasuja voi lisäksi vaihdella runsaasta valikoimasta, ja erinomaisessa nettiosiossa pääsee nyt nahistelemaan kolmen tiimeissä.

Mielenkiintoisimpia ovat muutokset pelattavuuteen, kuten uudet hyökkäys- ja puolustusliikkeet. Myös hahmojen voimasuhteita on tasapainotettu harkiten, mikä kiehtonee peliin paneutuneita.

Onkin alleviivattava, että kokonaisuus on tehty lajin suurkuluttajille. Näin, äärimmilleen viritetyn taktisessa pelissä eivät nimittäin summittaiset napinhakkaajat pärjää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.