Unravel

Yarny on langasta koostuva nukke, joka seikkailee kauniissa luonnossa. Pelistudio Coldwood Interactive toimii Pohjois-Ruotsissa, joten Yarny on pistetty sikäläisiin maalaismaisemiin. Karunkauniit valokuvalliset metsät ja rannat, niin kesäiset kuin talviset, voisivat sijaita myös Suomessa.

Juoni on abstrakti matka vanhan naisen mielessä. Varsinaista tarinaa ei ole, vaan kyse on tunteista ja muistoista, niin mukavista kuin ikävistäkin. Tätä on vaikea sanallisesti selittää, mutta pelinä idea toimii mainiosti.

Peliteknisesti Unravel on sivusta kuvattu tasohyppelyseikkailu. Homma etenee täysin lineaarisesti, eikä kyse suinkaan ole millintarkasta hyppelystä. Yarny käyttää lankaa eri tavalla hyväkseen löytääkseen keinon päästä eteenpäin. Joskus langasta voi tehdä lasson, tai sitten siitä voi rakentaa vaikkapa sillan. Pulmat ovat yleensä fysiikkapohjaisia, joten lankaa, maastoa ja esineitä pääsee käyttämään luovasti.

Rakkaudella tehty Unravel on kaunis ja sympaattinen peli, jossa on monia omaperäisiä ideoita. Ongelmanratkonta vaatii ajattelua, vaan ei yli-inhimillistä nerokkuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.