Until Dawn

SuperMassive Games

Tarina kuulostaa tutulta. Kahdeksan nuorta aikuista saapuu syrjäiseen korpeen mökkeilemään. Kuinka ollakaan, paikalle sattuu myös mielipuolinen tappaja.

Jos Playstation 4:n yksinoikeuspeli Until Dawn olisi vain kauhuseikkailu, kliseinen juoni olisi ongelma. Kyse on kuitenkin ensisijaisesti pelaajan tekemistä valinnoista, jotka muokkaavat tarinan kulkua.

Mikä parasta, valinnoilla todella on merkitystä. Kyse voi olla pienistä yksityiskohdista tai elämän ja kuoleman kysymyksistä. Perhosefektiteorian mukaan kaikki vaikuttaa kaikkeen, eikä valinnan seurauksia voi tietää etukäteen.

Tarina etenee tunti kerrallaan. Jaksojen välissä kuvaruudulle ilmestyy näyttelijä Peter Stormarelta kuulostava ja näyttävä tohtori, joka tenttaa pelaajaa hänen peloistaan. Mikäli tohtorille ilmoittaa pelkäävänsä enemmän vaikkapa huumeneuloja kuin hämähäkkejä, voit olla varma siitä, että törmäät pelissä kohta huumeneuloihin.

Näyttävästi toteutettu Until Dawn on enimmäkseen onnistunut sekoitus uutta ja vanhaa. Joitakin valintojen seurausten sattumanvaraisuus voi ärsyttää, mutta jos sitä ei kestä, pitää pelata jotain muuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Juha Torvinen tietää, mikä on pitänyt Eput koossa 43 vuotta – "Meille sanottiin, että olette hulluja"

Yrittäjä Ilpo Puranen: “EU-lainsäädännön myötä hyvin tehdyllä työllä ja laadulla ei enää juurikaan ollut merkitystä”

Ismo Leikola kaipaa Suomen makuja ja venyttää yhä vokaaleja – Paviljongin esiintyminen myytiin nopeasti loppuun, mutta tiedossa on jo lisäkeikka

Julkkiskokki Maija Silvennoinen haluaa voin voina ja miehet miehinä, eikä minään vässyköinä – "Ei ruoka ketään tapa, jos sitä syö järkevästi"

Jyväskyläläislähtöinen Kasperi Kauppinen, 21, laati Selviytyjiä varten taktiikan, jossa olennaista oli valeidentiteetti – jopa paidan väri oli tarkkaan harkittu

Liikunnan Riemun poikakalenteri on täällä taas – tarjolla monipuolinen valikoima "mieskarkkeja"

Nooralotta Neziri säästi kymmenen vuotta asuntoa varten, ja nyt unelma on käymässä toteen – pariskunnan omakotitalo rakentuu Jyväskylään parhaillaan

Kolumni: Tuntematon sotilas -kuunnelma kannattaa kuunnella

Melkein yhtä söpö minipossu kuin Jyväskylän Esteri: Lilou partioi ja viihdyttää San Fransiscon lentoasemalla

KISS esiintyy vielä ainakin kerran Suomessa – End Of The Road -kiertue Helsingissä ensi kesänä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.