Upseeri, totta, mutta ei mikään herrasmies

Ihme että kukaan haluaa yhä deittailla ja pyrkiä parisuhteeseen reality-kauhistuksen Unelmien poikamies jälkeen. Hienosta asiasta on tehty nöyryyttävä peli, jossa on vain häviäjiä.

Edellisen kisan poikamiestä Andy Baldwinia kutsuttiin upseeriksi ja herrasmieheksi. Hän ja poikamiestyttöporukan voittaja Tessa palaavat vielä kerran tv-ruutuun. Nyt he ovat kihloissa. On tullut aika puhua yhteisestä tulevaisuudesta.

Säästätte aikaanne, kun kerron teille faktat, jotka tapahtuvat vasta tämän ohjelman jälkeen. Andy (31 v.) erosi Bevinistä ja ryhtyi Donald Trumpin ex-vaimona tunnetun Marla Maplesin (44 v.) lelupojaksi. Andy ja Marla erosivat toisistaan viime maaliskuussa. Repikää siitä romantiikkaa. MA

Unelmien poikamies - upseeri ja herrasmies Nelonen klo 20.00

Valtava Wal-Mart kerää vihamiehiä

Valtavia Wal-Martin halpamyyntikauppoja on USA pullollaan. Wal-Mart on maailman suurin vähittäismyyjä ja USA:n suurin yksityinen työnantaja. Vuosittainen liikevaihto liikkuu 350 miljardin dollarin hujakoilla. Maailman rikkaimpien ihmisten listalta löytyy useita Waltonin suvun edustajia.

Wal-Mart on myös yksi maailman vihatuimmista yrityksistä. Kanadalainen Ulkolinja-dokumentti Wal-Martin valtakunta kertoo miksi ja pohtii, onko vihaan aihetta.

Maailmalla vaikuttaa vahva anti-Wal-Mart-liike. Yksi liikkeen sankareista on Al Norman, joka onnistui estämään Wal-Martin saapumisen Massachusettsiin. Ben Bennett ei pidä Wal-Martista ympäristönsuojelullista syistä. Jopa Barack Obama on ilmoittanut, että ei ole Wal-Martin ystäviä. Dokumentti kertoo vakavasta aiheesta huumoria unohtamatta. MA

Ulkolinja: Wal-Martin valtakunta TV1 klo 21.40

Monty Pythonin parhaat sketsit

Yleensä narisisin näin tiheistä uusinnoista mutta Teema saa anteeksi, koska Monty Pythonin lentävä sirkus on ihmiskunnan historian hauskin tv-sarja. Viime aikoina Teema on näyttänyt sarjan erikoisjaksoja, joihin montypythonit itse ovat saaneet valita suosikkisketsejään. Tänään vuorossa on Micheal Palinin parhaat.

Yksi ihmiselämän suuria mysteereitä on, mitkä todella ovat Monty Pythonin parhaat sketsit. Äänestykset yleensä voittaa kuollut papukaija -sketsi 8. jaksosta. Omasta mielestäni se on vasta kolmanneksi paras Python-sketsi.

Listallani ykkönen on hassujen kävelytyylien ministeriö (jakso 14) ja kakkonen Nudge, Nudge (jakso 3). Top kymppiin kuuluvat ainakin espanjalainen inkvisitio (jakso 15), tukkimieslaulu (jakso 9), maailman hauskin vitsi (jakso 1), kalallalätkimistanssi (jakso 28), spam (jakso 25), ravintolasketsi (jakso 3) ja Kilimanjaron retkikunta (jakso 9). MA

Monty Pythonin parhaat Yle Teema klo 21.00

Ihmisoikeudet myös vammaisille

Millaisia ovat vammaisen ihmisoikeudet? Helena Itkosen vetämässä Inhimillisessä tekijässä pohditaan tänään terveiden ja vammaisten elämää sekä ennakkoluuloja.

Tekstiilitaitelija Jenni-Juulia Wallinheimo sairastaa perinnöllistä luiden haurautta. Ihmisoikeusjuristi Jukka Kumpuvuori puolestaan joutui pyörätuoliin jo nuorena, kun hänen selkärankansa korjausleikkaus epäonnistui. Jenni-Juulia ja Jukka kertovat ohjelmassa omasta erilaisuudestaan ja arjestaan. Näyttelijä, omaishoitaja Sara Paavolainen tuo ohjelmaan vammaisen tyttären äidin näkökulman.

Ohjelma on uusinta viime marraskuulta. MA

Inhimillinen tekijä TV2 klo 22.05

Historiaa vaiko vain "historiaa"?

Kreetalla vuosina 3000-1450 eaa. vallinnutta minolaista kulttuuria on pidetty eurooppalaisen kulttuurin alkulähteenä. Kulttuurin rauniot löysi brittiläinen arkeologi Arthur Evans vuonna 1899. Runsaasti dramatisointia sisältävässä saksalaisessa dokumentissa pohditaan, vetikö Sir Arthur minolaisuuden omasta hatustaan.

Historiaa: Käärmejumalattaren arvoitus TV1 klo 19.40

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.