Urheilua ja kulttuuria on turha sommitella vastakkain – näyttelijä ja KaDy-fani Hannu Lintukoski valitsi molemmat, vaikka keväällä kesken näytöksen oli tehdä tiukkaa

Urheilu ja kulttuuri kulkevat Hannu Lintukosken elämässä sujuvasti rinnakkain. Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijä on intohimoinen penkkiurheilija ja aktiivinen liikkuja.

Viime keväänä Lintukoskella oli erityinen ilta, kun hänellä oli samaan aikaan menossa teatteriesitys (Kun isoisä Suomeen hiihti) ja suosikkijoukkueensa Kampuksen Dynamon mahdollisesti ratkaiseva ottelu miesten Futsal-liigan finaalisarjassa.

– Töihin toki keskitytään, mutta seurasin ottelua näytöksen aikana televisiosta aina kun en ollut lavalla.

Näytöksen väliajalla Lintukoski pääsi tuulettamaan. Hän näki, kuinka Dynamon historian ensimmäinen SM-kulta ratkesi.

Värikäs alku

Kampuksen Dynamolla on Lintukosken sydämessä erityinen paikka.

– Missä vain lukee Dynamo, sitä fanitetaan, oli sarjataso mikä tahansa.

Suhde on peruja vuosituhannen alusta, kun Lintukosken silloinen työkaveri houkutteli hänet Dynamon jalkapallovuorolle. Lintukoski oli ollut jalkapallomiehiä aiemminkin, mutta sillä erää harrastamiseen oli kertynyt taukoa.

– OIin kentällä kuin nuori varsa. Onnistuin tekemään pari maalia ja murtamaan oikeasta kädestäni yhden rystysen, kun törmäsin maalin tolppaan.

Lintukoski pelasi muutamia vuosia Dynamon kolmosjoukkueessa. Sittemmin hänestä on tullut pelkästään seuran fani. Talvikausina Lintukosken tapaa futsal-otteluista Monitoimitalolta. Hän kuuluu Dynamon kannattajakunnan äänekkääseen siipeen, joka kutsuu itseään epävirallisesti Dynamo Ultraksi.

– On kyllä kova porukka myös tänä vuonna, mutta on siellä kyllä kovia vastustajiakin, Lintukoski arvioi suosikkinsa, tämänhetkisen sarjajohtajan, mahdollisuuksia.

Innostava miljöö

Jalkapallon ja futsalin ohella Lintukoskelle läheinen urheilulaji on paini. Nuoruudenharrastus on säilynyt. Lintukoski käy painimassa Jyväskylän Fight Clubilla.

– Jos mukana on painikaveri, aina parempi, mutta jos ei, heittelen paininukkea sen minkä jaksan.

Lintukoski hehkuttaa Fight Clubia miljöönä.

– Kaverit, joita klubilla tapaa, ovat melkoisia persoonallisuuksia. Joitakin niistä hahmoista olen ehkä vähän lainaillut omassa työssäni. Ympäröivä maailma on näyttelijälle se varsinainen teatterikoulu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .