Usko tai älä, nämä urheilukliseet ovat totta

Kuluneita urheilukliseitä, kuten tehdään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää, viljellään ahkerasti, mutta kuinka paikkaansa pitäviä ne ovat?

”Tappioputken jälkeen voitto maistuu makeammalta.”

Brittiläisen Columbian yliopiston tekemä tutkimus osoitti, että mitä enemmän vastoinkäymisiä koetaan, sitä enemmän tulevista tapahtumista nautitaan. 15 000 ihmistä käsittäneessä tutkimuksessa todettiin, että menneet vastoinkäymiset lisäsivät ihmisten kykyä nauttia paremmista ajoista jopa 15 prosentilla.

“Virheistä voi oppia.”

Jos olet toistamassa aiemmin tekemääsi virhettä, alempi ohimolohko lähettää aivoihin ”varoitussignaalin” ennen kuin ehdit edes rekisteröidä koko ajatusta, selviää Exeterin yliopiston tutkimuksesta.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä etteikö samaa, tyhmää virhettä voisi tehdä toistamiseen, mutta aivot oppivat, tutkimuksessa selitetään.

“Ei ole kotikentän voittanutta.”

Northeasternin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kotikentällään pelaavat joukkueet voittavat todennäköisesti 60 prosenttia otteluista. Pelaajien tuttavallisuus ympäristöön ja fanien kyky vaikuttaa tuomareiden päätoksiin voivat selittää ”kotikentän etua”, tutkijat sanovat.

Lähde: www.menshealth.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.