Uuden huippukokin etsintä alkaa

En tiedä, onko ruuanlaitossa kisailemisessa mitään järkeä, mutta aika viihdyttävää se silti on. Top Chef Suomien uusi kisa alkaa tänään. Formaatin suomalainen toteutus onnistui aiemmin oikein hyvin.

Mukana kisassa on 13 ruuanlaiton ammattilaista. Tuomareina toimivat mestarikokki Hans Välimäki ja ravintolaketjun liiketoimintajohtaja Pia Kämppi. Aloitusjakson vierailevana tuomari on kansainvälisessä Bocuse D'Or -kokkikisassa viidenneksi sijoittunut keittiömestari Matti Jämsen. Juontajana jatkaa Pipsa Hurmerinta, joka on yhtä jäykkä kuin edelliselläkin kaudella.

Top Chef Suomi
Sub klo 21.00

Huumori syntyy rahattomuudesta

Ovatko rahat vähissä tai peräti lopussa? Aika moni vastasi kyllä, sillä sitä on liikkeellä. Siksi uusi amerikkalainen komediasarja Tyhjätaskut (2 Broke Girls) istuu hyvin ajan henkeen. Sarja saapuu Suomeen tuoreeltaan, sillä amerikkalaisetkin näkivät ensimmäisen jakson vasta viime syyskuussa.

Yksi komedian perussäännöistä sanoo, että vastakohtien törmäyksestä syntyy huumoria. Joten päähenkilöt Max (Kat Dennings) ja Caroline (Beth Behrs) ovat luonteiltaan ja jopa hiustenväriltään aivan erilaisia ihmisiä. Heitä yhdistää se, että he kumpikin ovat rahapulasta kärsiviä tarjoilijoita. Pian heistä tulee myös kämppiksiä. Maxilla ei ole rahaa suuremmin koskaan ollutkaan, mutta Carolinen syntyi kultalusikka suussa.

Tyhjätaskut on perinteinen tarkkaan käsikirjoitettu tilannekomedia. Hauskuudesta suuri osa syntyy toimivien päähenkilökemioiden ansiosta.

Tyhjätaskut
Sub klo 20.00

Turhan tuttu uusi sairaalasarja

Kun uusi sarja alkaa selvästi seuraavan vuorokauden puolella, ei tv-kanava juuri sen menestykseen usko. Nelonen on Pelastavan siirron (Three Rivers) suhteen aivan oikeassa. Se on aivan liian tavallinen sairaaladraama. Sarjaa tehtiin USAssa vain 13 jaksoa parisen vuotta sitten.

Pientä hiontaa genrensä perinteisiin Pelastava siirto toki tekee. Tapahtumapaikka on sairaala, joka on erikoistunut elinsiirtoihin. Draamaa pääsevät vetämään sekä lääkärit että sairaanhoitajat ja myös potilaat.

Suurta draamaa hehkutellaan vähän liiankin innokkaasti. Paniikkia, huutamista ja itkemistä riittää runsain määrin. Näyttelijät ovat tuttuja muista tv-sarjoista ja hoitavat hommansa. Mutta mitään syytä suureen innostukseen katsojalla ei ole.

Pelastava siirto
Nelonen klo 01.25

Silkkitie vie Villeä kuukauden

Ville Haapasalo aloittaa 30-päiväisen matkansa Silkkien päästä päähän Kaukasukselta Georgiasta. Ensimmäisessä jaksossa hän yöpyy pääkaupungissa Tbilisissä, jossa hän käy läpi maan historiaa elokuvatuottaja Pacho Gogolachen kanssa ja kylpee valokuvaaja Temo Bardizvilin kanssa kylpylässä, joka oli Pushkinin lempipaikkoja.

Ville nautiskelee georgialaisen supran eli juhlapöydän antimet alkuruoasta jälkiruokaan ja vierailee värikkäällä torilla. Isä Maximen luona Ville kohtaa korkeanpaikankammonsa yrittäessään kiivetä 40-metrisen hiekkakivipaalun päälle rakennettuun luostariin.

Silkkitie 30 päivässä
Yle Teema klo 21.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Mun Jyväskylä: Hotelli Alban toimitusjohtajan uraputki vei hänet mäen päälle ja sitten alas järven rantaan – "Poljin Laajarista mäen ylös myyntiin tarkoitetut viinerit tarakalla"

Maailman ympäristöystävällisin iltapuku syntyi sellusta – Jyväskyläläisellä tehtaalla on suunnitteilla uusi laitos, joka lisäisi huomattavasti ekologisen tekstiilikuidun tuotantoa

Kolumni: Vastauksia suuriin kysymyksiin

100-vuotias Juho Vuoristo ei koskaan hankkinut autoa eikä ajokorttia – Taustalla vaimon päätös

Ismo Leikola jälleen Conan O’Brienin ohjelmaan – edellisestä videosta tuli nettihitti

Elämässä kävi niin kuin tässä haastattelussa: Elsi Ojalan katse kääntyi Himokselle – "Tuntuu, että olen kotona"

Keitelejazzien perinteelle löytyi jatkaja – heinäkuun lopun perinteisellä jazzviikolla järjestetään Ääniä Festivaali

Linkissä numero 12 on tänään ohjelmaa – talviloman kulttuurikyyti järjestetään jälleen

Poken työntekijät lähtivät mukaan ohjelmaan, jossa tanssitaan työkavereiden kanssa – "Hyvä henki näkyy tanssilattialla"

Vanhat kuvat: Metsänomistajat viisastumassa Saarijärvellä – isiltä perityt ja naapureilta opitut taidot eivät enää riitä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.