Uudenlainen korkki piti kuplat

Saint Clair Vicar's Choice -kuohuviinipullon avaaminen on kiehtovaa. Poistettavana korkin ympäriltä ei olekaan metallilankaa, vaan ensiksi kieputellaan auki muovista nauhaa, joka pitää korkin paikoillaan. Korkin pamahtamista silmille ei tarvitse pelätä, vaan holkkimainen korkki on helppo nostaa pois ja asettaa takaisin paikoilleen.

Australiassa valmistettava Zork-suljin on valmistettu erityisesti kuohuviinejä varten ja korkin luvataan pitävän kuplat tallessa. Keskisuomalaisen koemaistelussa korkki oli puoliksi juodun kuohuviinipullon sulkijana kaksi vuorokautta ja kuplat olivat avattaessa kunnossa. Erityisesti raadin naiset toivoivat vastaavien korkkien yleistyvän myös muihin kuohareihin.

Myös itse viini yllätti. Pelkästään Sauvignon Blanc -rypäleistä tehty kuohuviini maistui kuivalta ja selkeästi mustaherukkaiselta. 20-vuotias maistelija piti viiniä niin kuivana, ettei hän toiste sitä haluaisi maistaa. Erityisesti raadin miehet puolestaan kiittivät kuohuviinin kuivuutta. Koska viinin kuplat hävisivät lasista nopeasti, viiniä verrattiin myös valkoviiniin.

- Varma puheenaihe. En ehkä tarjoaisi alkujuomana, mutta tämä sopisi vaikkapa mäti- tai kylmäsavuleipien kanssa, arvioi maistelussa mukana ollut viiniklubilainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.