Uusi Prisoner ei täytä odotuksia

1960-luvun kulttisarja Prisoner on yksi tv-historian tärkeimpiä tapauksia. Prisoner uudisti tv-sarjailmaisua ja teki lukuisia aivan uudenlaisia kerronnallisia temppuja. Nyt nähtävä Prisonerin uusi versio ei ole edes pieni tv-tapaus. Kuusiosainen brittisarja on suoraan sanoen pettymys.

Suhteellisen tavallinen mies ( Jim Caviezel) päätyy aavikon kautta omituiseen kylään, jossa ihmiset kutsuvat toisiaan numeroilla. Tulokas on numero kuusi. Numero kaksi ( Ian McKellen) toivoo saavansa kuutoselta tärkeitä tietoja, mutta kuutonen ei ymmärrä lainkaan, mistä on kysymys.

Uusi Prisoner on toivottamassa tilanteessa, sillä se ei pysty mitenkään keksimään pyörää uudelleen. Lopputulos on sekava, väärällä tavalla hämärä ja suorastaan turhauttava.

Prisoner
MTV3 klo 22.35

Ruisrockia ja rakkautta

Itse ajattelin käydä elämäni ensimmäistä kertaa rock-festivaaleilla siinä vaiheessa, kun ruuhkat ja meteli saadaan niistä pois. Minua rohkeampien ihmisten ansiosta Ruisrock täyttää 40 vuotta, minkä kunniaksi Teemalla nähdään aiheesta tehty dokumentti.

Ruisrock on Suomen vanhin rock-festivaali. Alunperin nuorten järjestäjien tavoitteena oli tarjota ikätovereille heidän mielestään populaarimusiikkia. Tältä linjalta ei ole sittemmin poikettu, vaikka moni muu asia onkin vuosien mittaan muuttunut. Dokumentissa kuullaan niin musiikkia kuin haastatteluitakin.

Ruisrock - 40 vuotta
rockia ja rakkautta
Yle Teema klo 22.35

Unelmahäät Teheranissa

TV2 esittää maanantai-iltaisin kaksiosaisia italialaisia draamoja tunnettujen naisten elämästä. Uusintana nähtävä minisarja Soraja - shaahin valittu (Soraya) perustuu tositapahtumiin.

Draama kertoo Berliinissä asuvasta nuoresta naisesta, johon Iranin shaahi Reza Pahlevi ihastuu. Unelmahäitä vietetään Teheranissa 1950-luvun alussa. Mutta pian Soraja huomaa, että hänen tärkein tehtävänsä onkin jälkeläisen tuottaminen. Kun Soraja ei tule raskaaksi, shaahi joutuu valitsemaan sydämen ja valtakunnan välillä.

Soraja - shaahin valittu
TV2 klo 19.20

Heikki Hilander, aika hauska mies

Sketsejä, imitaatiota, pilapuheluita ja muuta sekalaista huumoria sisältävä 14-osainen Hilander-tv nähdään uusintana. Viihdyttäjä ja koomikko Heikki Hilander pyrkii Jope Ruonansuun manttelinperijäksi, vaikka Hilander itse ja TV2 tätä tuskin myöntävätkään.

Hilanderin huumori on suunnattu kansan syville riveille. Toisin sanoen se on toisinaan ihan hauskaa mutta vanhanaikaista ja turhankin harmitonta. Nykyään imitaatioihin pitäisi keksiä jotain muutakin koukkua kuin suunnilleen esikuvalta kuulostaminen. Parhaiten Hilander matkii Vesa-Matti Loiria ja Tarja Halosta.

Hilander-tv
TV2 klo 20.55

Ruotsin poliisi näyttää kyntensä

Kotimaisessa reality-sarjassa Poliisit seurataan lainvalvojien toimintaa Suomen kaupungeissa. Jimillä alkava Ruotsalaiset poliisit poikkeaa siitä ilmeisellä tavalla. Ohjelma on kuvattu kolmessa ruotsalaisessa kaupungissa: Kristianstadissa, Salassa ja Västeråsissa. Poliisin työhön tutustutaan kymmenen poliisin kautta.

Ruotsalaiset poliisit
Jim klo 18.05

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.