Uusi pelikonsolisukupolvi tulossa parin vuoden kuluttua – mitä tarjolla ennen sitä?

Xbox One S -pelikonsoli, Microsoft

Uusi pelikonsolisukupolvi nähtiin Microsoftin Xbox Onen ja Sonyn PS4-konsoleiden voimin markkinoilla muutama vuosi sitten.

Seuraava suuri uudistus lienee luvassa muutaman vuoden kuluttua. Sitä odottaessa molemmat valmistajat vyöryttävät jo tutuksi tulleen kaavan mukaan kauppoihin nykykonsoliensa viritetyt versiot.

Microsoft Xbox One S on pari vuotta sitten lanseeratun pelikonsolin päivitysversio. Merkittävän uudistuksen sijaan kyseessä on välimalli, sillä suurten muutoksien esteenä ovat konsolien yhteensopivuusvaatimukset perusmallin kanssa.

Silmiinpistävin ero normaaliin Xbox One -pelikonsoliin on uutuusmallin valkoinen, entistä kulmikkaampi muotoilu.

Laitteen saa mukana toimitettavalla jalalla tuettua myös pystyasentoon. Muotokieleltään konsoli tuokin hieman mieleen Sonyn legendaarisen Playstation 2 -konsolin.

Ulkoasun lisäksi muutoksia on myös konepellin alla. Fyysiseltä kooltaan laite on huomattavasti perusmallia pienempi. Kokoeroa kasvattaa entisestään muuntaja, joka on S-mallissa rakennettu suoraan konsolin kuoriin.

Merkittävin tekninen ero löytyy tuesta tarkoille 4k-televisioille, jotka ovat aloittaneet marssin kuluttajien olohuoneisiin myös Suomessa. Yhteensopivien televisioiden kanssa pelikonsolilla voi katsoa 4k-tasoista videota esimerkiksi Netflixistä ja Youtubesta. Elokuvaharrastajille kutsuva koukku on konsolin tuki 4k-tarkkuuden Ultra HD Blu-ray -elokuville sekä parempaa kontrastia lupaavalle HDR-tekniikalle.

Pelaajien epäonneksi tarkka 4k-kuva kattaa vain videosisällön mutta ei pelejä. Syy päätökseen on konsolien yhteensopivuusvaatimuksissa: samojen pelien on toimittava kaikilla Xbox One -konsolin versioilla. Todellista 4k-pelaamista joudutaankin siis odottamaan seuraavaan konsolisukupolveen asti.

Normaalin Xbox One -konsolin mukana toimitettavaa Kinect-eleohjauslaitetta ei nähdä S-mallin mukana. Suurimmalle osalle pelaajista puute ei aiheuta ongelmia, sillä laitteen suosio on jäänyt odotuksista. Erikseen hankittava ohjain on kuitenkin liitettävissä myös S-malliin.

Ominaisuuksiensa vuoksi Xbox One S on hyvä, mutta yllätyksetön elinkaaripäivitys.

Mikäli Xbox One -konsolia ei vielä löydä, uusittu S-malli on hyvä vaihtoehto.

Normaalin Xbox One -konsolin omistajille päivitys kannattaa vain, mikäli käytettävissä on uuden tekniikan 4k-televisio. Tällöin reilun 300 euron konsolihankinnan kaupanpäällisenä saa samalla laadukkaan mediasoittimen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .