Uusintaversio joka on edukseen

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia on sielukas peli.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Intelligent Systems

Nintendo 3DS, ikäsuositus 12

Tahtipelien uusintaversioissa on jo liki koomista, mutta sielukas Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia erottuu edukseen. Se perustuu sarjan Gaiden-osaan (1992), jota ei oltu käännetty englanniksi.

Syntyperän merkitystä, sotaa ja ystävyyttä käsittelevä, kookas käsikirjoitus luo pohjan strategialle, jossa opitaan tuntemaan hahmot. Tunnesiteillä on väliä: menehtyneitä hahmoja ei saa takaisin.

Sarjan viime osiin verraten kenttäsuunnittelu on avarampaa ja hahmokyvyissä on vähemmän vaihtoehtoja. Tämä on kuitenkin pelin vahvuus: totuttu sumputuspuolustus ei toimi, vaan hahmojen sijoitusta, ominaiskykyjä ja liikettä on mietittävä tosissaan.

Kartoilta ei myöskään löydä pelisuunnittelijoiden selkeitä etenemisreittejä, joten taktikoinnista kumpuaa oivaltamisen iloa. Lähi- ja kaukokampailun sekä miekkojen ja magian harkittu tasapaino kannustaa rytmittämään hyökkäystä ja puolustusta.

Pelin ansiot ja monipuolisuus käyvät tosin ilmi vasta kovasta haasteesta, joten vaikeustaso kannattaa asettaa heti tappiinsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.