Vältä virheet huulipunan käytössä

1. Pyydä vinkkiä.

Jos väri tuntuu väärältä, pyydä ammattilaisen apua. Hän huomioi esimerkiksi ihon ja hampaiden värit. Sävyn valintaan vaikuttavat myös vaatetuksen väri, oma persoonallisuus, ikä, käyttötarkoitus ja huulten muoto.

2. Silmämeikki huomioon.

Huulimeikin ja silmämeikin tasapainoa kannattaa pohtia. Yleensä voimakas huulimeikki näyttää parhaalta hillityn silmämeikin kanssa ja päinvastoin. Tänä syksynä on myös linjaa, että molemmat ovat vahvoja.

3. Oikeanvärinen rajaus.

Liian tumma tai huulipunan sävyyn sopimaton rajaus kiinnittää katseen väärällä tavalla.

4. Älä pienennä huulia.

Vältä ohuille huulille tummia huulipunia, ne pienentävät huulia. Vinkki: Huulten keskelle laitettu vaaleampi sävy tuo kolmiulotteisuutta ohuille huulille.

5. Pysy kohtuudessa.

Kun haluat suurentaa huuliasi rajauksella, tee se maltillisesti: vain kynän vedon verran omien huultenreunojen ulkopuolelle.

6. Älä kasvata huulia.

Metallinhohtoinen, vaalea sävy lisää täyteläisten huulten kokoa. Vaalea luonnollinen sävy käy myös isommille huulille. Mattavärit ovat isoille huulille monestikin kiiltäviä parempi vaihtoehto.

7. Muista juonteet.

Kun huulilta lähtee pystyjuonteita, valitse tuote niin, ettei se lähde juoksemaan juonteita pitkin.

8. Varo mattaa.

Liian matta huulipuna ei ole oikea valinta vanhentuville, ohentuville huulille.

9. Käytä peiliä.

Älä lisää huulipunaa ilman peiliä, lopputulos voi olla epäsiisti.

10.Tarkista hampaat.

Tarkista, ettei huulipunaa ole hampaissa.

11. Oikea säilytys.

Liika lämpö tai kylmyys pilaavat huulituotteet. Huulipunia ei lähelle saunan lämpöä tai auringon porotusta eikä pakkasyöksi autoon.