Vaajakoski kohisee etenkin lauantaina – talvitapahtuman uutuutena on Kohinalohi-pilkkikilpailu

Tämän vuoden Vaajakosken Talvikohinat on aikaisempaa laajempi tapahtuma. Lauantain 16. maaliskuuta markkinapäivän lisäksi viikolle on sijoittunut ja sijoittuu monenlaisia tilaisuuksia. Tänä vuonna keskitytään erityisesti paikkakunnan nuoriin teemalla Lasten ja nuorten Vaajakoski.

Päätapahtuma on edelleen lauantain Kohinatori Urheilutien parkkipaikalla nuorisotilaa vastapäätä kello 10–14. Torilta voi käydä tutustumassa Väkkärän tiloihin kello 12–14. Kello 14 Väkkärässä on keskustelutilaisuus Vaajakosken historiasta 1940-luvulta 1990-luvulle. Aiheeseen johdattelee Kohinoiden puheenjohtaja Antti Kolu.

Uutuutena on torin kanssa lähes samanaikaisesti Liekkilän edessä lammella järjestettävä Kohinalohi-pilkkikilpailu. Sarjoja ovat yleinen sekä alle 15-vuotiaat lapset ja nuoret. Kilpailuun on osallistumismaksu.

Vaajakosken kirjastolla on Talvikohinoiden lauantaina erityinen teemapäivä. Kirjaston lehtilukusalissa on maaliskuun esillä valokuvanäyttely vuodelta 1966, jolloin SOK:n Vaajakosken teollisuus täytti 50 vuotta. Vuosijuhliin osallistui myös silloinen Suomen presidentti Urho Kekkonen, joka vieraili muun muassa Vaajakummun koululla ja eri tehtailla. Näyttelyn valokuvat on valittu SOK:n kokoelmista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

"Se on vaan niin ihana tyyppi" – Hyytävä kelikään ei karkottanut popidoli Ellinooran keikkaa odottavia faneja Lutakosta

Magnus Mali ällistytti parikymppisenä Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa – nyt Jahdistakin tuttu tietopankki asuu Jyväskylässä, jossa "maalaispoika" viihtyy paremmin kuin pääkaupunkiseudulla

Jämsän maajussi ei päässyt ohjelmaan, mutta sai elämänsä kirjeen – "Siinä on mun mies"

Kolumni: Sinun makusi ei ole koko maailma

Jyväskylän hurja muodonmuutos kuvina – Jussi Jäppisen kuvasarja jatkuu ja ulottuu nyt lähihistoriaan

Legendaarinen ravintola "Tirra" sijaitsi teatterin naapurissa Jyväskylässä: "Jatketaan peliä ihan kohta, kun olen käynyt sanomassa repliikit"

Näyttelijän tytär näki kohtauksen, jota ei olisi saanut nähdä – Ansa Ikosen roolihahmo kivitettiin Keuruulla 1943

Yksi laulu muutti Petri Laaksosen elämän – "Olen saanut esittää sitä kaikille tänä aikana virassa olleille presidenteille"

Kolumni: Onnellinen on se ihminen, joka ei vielä ole nähnyt tänään televisiossa näytettävää huumoriklassikkoa

Jyväskyläläinen kustantamo julkaisee Eppu Normaalista valokuvateoksen tekstimaustein – "20 vuotta sitten herrat eivät edes halunneet olla kuvattavina"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.