Vaikeinta seksielämässä on alku

Muistan itsekin elämästä pari vuotta kestäneen vaiheen, jolloin neitsyyden menettäminen oli mielessä suunnilleen koko hereilläoloajan. Kuusiosaisessa BBC-sarjassa Elämää suurempi kysymys (My Big Decision) aihetta käsitellään naisnäkökulmasta. Tai teinityttöjähän 14-18-vuotiaat oikeasti ovat.

Ei ole helppoa olla nykyään nuori, joka on pian aloittamassa seksielämäänsä, ei varsinkaan nainen. Porno, media ja viihde luovat omia käsityksiään seksistä, joilla ei usein ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Tv-sarjan tytöt kohtaavat viiden päivän ajan seksin ja seurustelun todellisuuden. Asiasta tekee mielenkiintoisen sen, että reissussa mukana ovat myös omat äidit. Käsitykset seksistä ovat muuttuneet suuresti sukupolven aikana. Vai ovatko?

Elämää suurempi kysymys
TV2 klo 19.20

Antiikkia saa kohtuuhintaan

Vaikka tekniikkanörtti olenkin, myös telkkarin antiikkiohjelmat ovat aina kiinnostaneet. Esineet sinällään saavat innostumaan vain harvoin, mutta tarinat niiden takana kiehtovat. Britit ottavat antiikin tosissaan, minkä jokainen BBC-kanavia seuraava tietää hyvin. Myös kuusiosainen sarja Eläköön antiikki (Cracking Antiques) on BBC-tuotantoa.

Sarjan missiona on oikaista ennakkoluulo, jonka mukaan antiikki on aina kallista. Jokaisessa jaksossa sisustetaan uusiksi yhden kodin yksi huone ja säästetään rahaa kaupan uusvanhaan tavaraan verrattuna.

Asiantuntijoita toimivat antiikkikauppias Mark Hill ja sisustaja Kathryn Raywood. Aloitusjakson urakka on makuuhuone, josta halutaan tehdä rokokoo-henkinen.

Eläköön antiikki
TV1 klo 19.00

Yhteiskunnallista keskustelua Porista

SuomiAreena-tapahtumassa Porissa tehdään parhaillaan politiikkaa tai ainakin puhutaan siitä. Keskustelijoita eri tilaisuuksista on viitisen sataa, ja arvovaltaisin vieras on YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon. MTV3 esittää SuomiAreena-keskustelun, jossa mittaa toisistaan ottavat tuore hallitus ja aivan yhtä tuore oppositio. Myöhemmin nähtävässä SuomiAreena Specialissa käydään läpi päivän huippukohdat.

SuomiAreena: Hallitus vastaan oppositio
MTV3 klo 20.00
SuomiAreena Special
MTV3 klo 22.35

Muisti ei palaa edes pätkittäin

Kaksiosainen italialaisdraama Mies ilman muistia (Lo smemorato di Collegno) kertoo uskomattoman tositarinan miehestä, joka löydetään kadulta muistinsa menettäneenä - vailla henkilöllisyyttä.

Vuonna 1926 poliisi pidättää Torinossa varkaan, joka vaikuttaa mielenvikaiselta ja väittää menettäneensä muistinsa. Hänet sijoitetaan Collegnon mielisairaalaan parantumaan. Vuotta myöhemmin edelleen tuntemattomasta potilaasta kirjoitetaan lehtijuttu, jonka perusteella useat ihmiset epäilevät häntä kadonneeksi sukulaisekseen.

Kaikkein vakuuttavin tarina on kadonneen professori Giulio Canellan perheellä. Nähtyään vaimo Giulian ja tuntemattoman miehen liikuttavan kohtaamisen asiantuntijat ovat vakuuttuneita, että mies on todellakin sodassa kadonnut professori Canella ja mies palaa perheensä pariin.

Kaikki eivät ole asiasta samaa mieltä.

AVA Draama:
Mies ilman muistia
AVA klo 21.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.