Valtawirta julkaisi uuden singlen: "Kurjet" näyttää, että lopulta tärkeintä ovat kiitollisuus, toivo ja lämpö – kuuntele single videolta

Jyväskyläläis-mikkeliläinen popyhtye Valtawirta julkaisi uuden singlen 17.5. Nimeä Kurjet kantava kappale tuotiin kuulijoiden korviin musiikkivideon kera. Darcmedia Oy:n tuottamassa videossa ollaan yhtyeen mukaan elämän ja kuoleman kysymysten äärellä.

 

Vuonna 2014 perustetun Valtawirran edellinen single Ensiaskeleet sai videokehyksensä lentokenttämiljööstä. Nyt yhtye eläytyi uuteen videoon talvisessa kaupunkimaisemassa.

– Päätimme kuvata soittokohtauksen ulkona katolla, mutta emme ottaneet huomioon pakkasen ja tuulen yhteisvaikutusta. Muusikot olivat jäässä. Ja kun viime musavideolla Valtawirta seikkaili lentokentällä sotkien lentoliikennettä, tällä kertaa tilattiin paikalle ambulanssi miehistöineen, Valtawirran pojat kertovat.

 

Kurjet on yli vuoden vanha biisi, joka syntyi videon teon yhteydessä lähes uudelleen.

– Otimme päinvastaisen lähestymistavan hommaan siten, että videon käsikirjoitus vaikutti biisin sovitukseen ja sanoitukseen, eikä päinvastoin. Alkuvuodesta 2018 syntyneen kappaleen sovitus muuttui alkuperäisestä lopulta siten, että ainoastaan lauluraita jäi.

 

Kurjet kertoo yhtyeen mukaan siitä, miten pienestä onni tai epäonni voi olla kiinni.

– Se on pohdinta ristiriitaisuudesta: mitä enemmän elämältä saa, sitä enemmän sen pelkää menettävänsä. Se miettii syyllisyyttä, jota oma onni tai toisten epäonni voi herättää. Ja muistaa sen pelon, kun seuraavaksi saattaa olla oma vuoro.

 

Toisaalta Kurjissa kuuluu kiitollisuus ja toivo.

– Se lämpö, jota tuntee, kun katselee rakkaidensa kanssa syksyisellä taivaalla muuttomatkalla olevia kurkiauroja, Valtawirta kertoo.

 

Katso ja kuuntele Valtawirran uusi single alta.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .