Vanhan oopperan uudet puitteet

Kenneth Branagh muistetaan näyttelijänä, varsinkin Shakespeare-tulkitsijana, sekä elokuvaohjaajana. Branagh on ohjannut myös Oopperaillan Mozartin klassikosta Taikahuilu.

Kyseessä ei suinkaan ole perinteinen näyttämötaltiointi. Tämä Taikahuilu käyttää hyväkseen modernia tekniikkaa ja on siksi hyvin elokuvamainen tyyliltään. Musiikki on säilynyt entisellään, mutta tarina sijoittuu ensimmäiseen maailmansotaan.

Laulajista etukäteen tunnetuin on Sarastroa esittävä René Pape. Musiikkia johtaa James Conlon. Libreton on sovittanut Stephen Fry.

Oopperailta:
Branaghin Taikahuilu
Yle Teema klo 18.45

Hämmästyttävä reality-kilpailu

Reality-hitistä Amazing Race alkaa jo 15. kisailu. Toimivaa formaattia ei ole turhaan muutettu. 12 paria matkustaa ympäri maailmaa ja suorittaa erilaisia tehtäviä. Amazing Racen valtti on sen mahtipontisuus ja vaihtuvat maisemat. Pelikenttänä todellakin on koko planeetta.

Reissuun lähdetään Los Angelesista. Yhden parin matka jää kuitenkin ennätyslyhyeksi, eikä se pääse edes USA:n rajojen ulkopuolelle. Seuraava etappi on Japani, seuraava Vietnam.

Amazing Race
MTV3 klo 21.00

Nuorallakävely, joka muistetaan

Oscarin voittanut, kiehtova dokumentti Nuorallakävelijä (Man on Wire, 2008) nähdään uusintana. Vuonna 1974 ranskalainen nuorallakävelijä Philippe Petit teki "vuosisadan taiteellisen rikoksen". Hän käveli köyttä pitkin New Yorkin WTC-kaksoistornista toiseen. Tähän tarvittiin luonnollisesti runsaasti suunnittelua ja valmisteluita sekä avustajia. Dokumentti kertaa tapahtumat monesta eri näkökulmasta käyttäen aitoa kuvamateriaalia, haastatteluita ja dramatisointeja.

Dokumenttiprojekti:
Nuorallakävelijä
TV2 klo 13.25

Yksinhuoltajat yhteistyössä

Kehuttakoon uutta brittiläistä reality-sarjaa Sinkkuäitien talossa uudesta ja omaperäisestä ideasta. Vaikka onhan sarja toki selvää sukua Big Brotherille, vaikka ei samanlaiseen ääliömäisyyteen onneksi ylläkään.

Kymmenen yksinhuoltajaäitiä lapsineen muuttaa kuukaudeksi suureen taloon. Kyse on siitä, miten yhteisöllinen asuminen muuttaa ihmisten elämää. Päivien edetessä kymmenen uusperheen ryhmä hiotuu yhtenäiseksi heimoksi, jossa kaveria ja kaverin lasta ei jätetä. Vai hioutuuko? Olisihan se aika tylsää, jos moinen liian helposti onnistuisi.

Sinkkuäitien talossa
AVA klo 21.50

Rasila isännöi yhden illan verran

Brittiformaattiin perustuva viihdeohjelma Lauantaiprojekti palaa kuvaruutuun. Sarja alkoi TV1:lla ja jatkuu nyt TV2:lla. Toinenkin merkittävä muutos on tapahtunut. Tästä eteenpäin toisen vakiovieraan roolin hoitaa Arman Alizad.

Kyllä, vakiovieraan. Lauantaiprojekti on humoristinen talk show, jossa vieraat (Alizad ja Joona Kortesmäki) pysyvät samoina mutta isäntä/emäntä vaihtuu joka jaksossa. Aloitusjaksossa vetovastuun hoitaa näyttelijä ja koomikko Jukka Rasila.

Lauantaiprojekti on live-yleisön edessä kuvattava suora lähetys, joka uskoo hulluttelun ja yllätysten voimaan. Palataan myöhemmin siihen, miten homma onnistui.

Lauantaiprojekti
TV2 klo 19.10

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

Marko Ahosen tärpit: Mad Max – Fury Road on viiden tähden toimintaelokuva ja tyylilajinsa suuri merkkiteos

Nämä tarinat kuulostavat saduilta, mutta ovat täyttä totta! Kuningas söi itsensä hengiltä, toinen ei peseytynyt koskaan, kolmas juoksi alasti pitkin katuja...

Laajavuoren Pirunluola voi olla suuren maailman luoliin verrattuna kesy, mutta siitä kerrotut tarinat jylisevät kolmiodraamaa ja kuolemanpelkoa

Marko Ahosen tärpit: Klassikko Cinema Paradiso kertoo elokuvan voimasta kauniisti ja koskettavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.