Vanhanajan huonekasvit loppuvat kukkakaupoista – Löytyykö sinun kotoasi näitä klassikkokasveja?

Peikonlehdet, kilpipiileat, anopinkielet ja ilmakasvit loppuvat nopeasti kukkakaupoista. Ne ovat siis nyt trendikkäitä huonekasveja.

Viherlandian puutarhuri Pirjo Kankainen arvioi, että seuraavia suosikkikukkia ovat kirjavalehtiset juorut, muorinkukat ja nukkumatit ja -maijat.

Kankaisen mukaan huonekasveja käytetään yhä enemmän sisustuselementteinä, ja nyt on valkoisen skandinaavisen sisustustyylin rinnalle tullut värikkäämpi, kerroksellinen tyyli, johon juuri nuo värikkäät retrokukat sopivat hyvin.

Isoista kasveista lyyraviikuna jatkaa suosiotaan. Muiden fiikusten suosio on romahtanut limoviikunan aiheuttamien allergioiden vuoksi. Lyyraviikunasta allergisoivaa mahlaa ei erity.

Huonekasvien sijoittelu kotona on muuttunut takavuosista.

– Kun ennen kukat olivat kukkapöydillä tai ikkunalaudoilla yhdessä ryhmässä, nyt kukkia asetellaan erikseen, esimerkiksi yksi kasvi yhdelle kukkapöydälle. Silloin kasvin muoto korostuu, sanoo Kankainen.

 

Kasveja valitaan muodon ja lehtien värien mukaan: isoja ja rehevälehtisiä, pieniä mehikasveja ja kaktuksia, ohutlehtisiä tai palmuvartisia, kukin kasvi sopivaan paikkaan luomaan kodin sisustusta. Tarkkaan mietityissä asetelmissa voi olla yksi tosi iso kasvi ja vieressä omissa astioissaan muutama pienenpieni kasvi.

Lisäksi kasveja erivärisissä ruukuissaan ja kodin koriste-esineitä yhdistellään taiteellisiksi asetelmiksi. Kukkia asetellaan myös kirjahyllyjen lokerikkoihin ja työpöydille. Roikkuvat amppelikasvitkin ovat löytäneet trendisisustajien koteihin ja blogipostauksiin. Amppelityyleistä pinnalla on itse langasta solmittu makramee.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .