Vielä minä sen hole-in-onen joskus teen

Pelaajat voidaan jakaa kahteen ryhmään. Toisille pelin japanilaisuus on pelkästään ostosuositus. Toisista japanilaiset pelit ovat omituisia eivätkä siksi kiinnosta.

Jälkimmäistä ryhmää ärsyttää erityisesti japanilaisissa vahvasti elävä söpöilygeeni. Tuollaiset ihmiset eivät taatusti hanki Everybody's Golf: World Touria. Se näyttää niin japanilaissöpöltä urheilupeliltä kuin mahdollista. Mutta viisas ei anna pelkän pinnan hämätä.

World Tour on Everybody's Golf -sarjan viides peli. Mikäli netissä törmäätte julkaisuun nimeltään Hot Shots Golf: Out of Bounds, se on saman pelin USA-version nimi. Everybody's-sarja menestyy varsinkin Japanissa erinomaisesti.

Golf on aina ollut videopelinä aliarvostettu urheilulaji. Esimerkiksi Electronic Artsin suosituista urheilupelisarjoista laadukkain on nimenomaan Tiger Woods PGA Tour. Tiikerin nimikkopeli näyttää heti golf-simulaattorilta ja viheriöuskottavalta urheilupeliltä.

Lapsellisen pinnan alla laatua

Everybody's Golf on myös sellainen, vaikka ei siltä koskaan näytäkään.

Everybody's Golfin pelaajat ovat suurisilmäisiä animehahmoja, jotka näyttävät aivan varhaisteineiltä. Heille on golfiin pirteä ote. Reaktiot onnistumisiin ja epäonnistumisiin ovat kuin suoraan koko perheelle sopivasta tv-animesta.

Mutta lapsellisen pinnan alta löytyy aito laadukas urheilupeli, jota ei ole edes tarkoitettu perheen nuorimmille. Tällaisesta visuaalisesta tyylistä japanilaiset vain sattuvat pitämään, iästä riippumatta.

Tiger Woodsin laajalti matkittu tatti-swingi on mainio idea, mutta Everybody's Golf 5 on valinnut toisen tien. Lyönnin voimakkuus määräytyy se mukaan, missä vaiheessa lyöntiä nappia painetaan.

Lyönti lentää sinne minne tähdätään, mikäli nappia painetaan toisen kerran juuri, kun maila ja pallo kohtaavat toisensa.

Uramoodin edetessä mukaan tulee kaikenlaista hienosäätöä, muun muassa kierteet, mutta peruspelaamisen oppii hetkessä.

Juuri perusasioiden oppimisen helppous on Everybody's-sarjan yksi kuningasideoista.

Mukana on myös nettipelisysteemi, joka sai jopa tällaisen harvemmin nettipeleistä innostuvan ihmisen... innostumaan.

Turnaukset alkavat aina vartin välein ja niihin löytyy myös sopivasti pelaajia. On turha kuvitella menestyvänsä pelkillä par-tuloksilla. Porukassa on mukana aina joku, joka etenee birdiestä birdieen.

Räiskinnöistä tutut ärsyttävät rääväsuiset ääliöt eivät onneksi golfista innostu, joten golf pysyy herrasmieslajina myös nettivideopelinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.