Vihdoinkin yhdessä

Ajatus Paula Koivuniemen, Jorma Kääriäisen ja Kari Tapion yhteisestä kiertueesta syntyi viime vuoden keväänä Iskelmä-gaalassa, jossa kolme Suomen suurinta olivat esiintymässä erikseen.

Gaalan väliajalla Kari Tapio ja Kääriäinen keksivät, että yhteistyö kuulostaa hauskalta idealta. Koivuniemi kuuli tämän sivusta ja alkoi murehtia, miten hänen sitten käy.

Pojat tokaisivat tähän, että Paula otetaan tietenkin mukaan.

Vihdoinkin!-kiertueen siemenet oli kylvetty. Yhteistyötä he ovat tehneet ennenkin, mutta eivät vielä koskaan kolmestaan.

He kaikki ovat eturivin suomalaisartisteja. Jokainen on ollut pinnalla jo pitkään, mutta uransa aikana he eivät ole kokeneet mitään aivan tällaista.

- Keikkailu on tuntunut mahtavalta! Tulee kyllä haikea olo, kun tämä on ohi. Olen jo varannut matkan ja lähden itkemään Roomaan, kun tämä loppuu, Koivuniemi haikeilee.

Miehet kuvailevat, miten hienoa on, että jokainen heistä on erilainen, mutta kuitenkin alansa ammattilainen. Kukin hallitsee paljon erityylisiä kappaleita - hitaita ja nopeita.

Hetkeä ennen lavalle astumista ei enää mietitä kaverin onnistumista, vaan keskitytään omaan itseen. Kari Taipio kertoo jännittävänsä jokaista esitystä vieläkin. Ennen lavalle kipuamista hän pyhittää hetken hiljaisuudelle.

- Tavallisesti rukoilen pienen hetken ennen jokaisen esityksen alkua.

Kääriäisellä ei ole mitään rituaaleja ennen eikä jälkeen esityksen. Hän vain hyppää lavalle ja antaa itsestään kaiken.

Siinä missä miehet selviävät pienellä valmistautumisella, on joukon ainoa nainen tehnyt valmistautumisrituaaleistaan koko päivän kestävän rutiinin.

- Valmistautuminen on vaativaa varsinkin, kun on tuhansia katsojia odottamassa. Kaikki lähtee jo aamusta - siitä hetkestä, jolloin herään. Minun pitää syödä hyvin, liikkua ja levätä. Lavalle kun ei saa nukahtaa.

Ikinuoret, ikivihreät

- Minä olen edelleen se sama Jalkanen kuin aina paitsi, että tukka on harmaantunut, Kari Tapio vastaa, kun häneltä tiedustellaan, miten vuodet julkisuudessa ovat häntä muuttaneet.

Kari Tapiolla uskoo tietävänsä, mikä on hänen pitkän uransa salaisuus.

- Yleisö on hyväksynyt minut sellaisena kuin olen, hän sanoo.

Myös Paula Koivuniemi on kansansuosikki ja varsin ikinuori sellainen. Hänen keikoillaan käy ihmisiä teineistä vanhoihin vaareihin.

Toisin kuin Kari Tapio, Koivuniemi tunnistaa valokeilan aikaansaamat muutokset.

- Julkisuus on tänä päivänä todella kovaa ja suosio on tehnyt nöyremmäksi.

Koivuniemi kuitenkin pohtii, että tietyt hyvin pohjanmaalaiset ominaisuudet ovat auttaneet häntä jaksamaan ja jatkamaan.

- Tinkimättömyys, ahkeruus, periksiantamattomuus ja suvun perintönä tullut kunnianhimo, Seinäjoelta kotoisin oleva laulaja luettelee.

Nöyryyttä löytyy myös Jorma Kääriäisestä.

- Jokainen askel vie eteenpäin. Olen iloinen ja kiitollinen kaikesta uudesta, jossa voin olla mukana, Kääriäinen summaa kolmikon tunnot.

Elämän korkeakoulussa

Kaikilta kolmelta kukkaan puhkeaminen on ottanut oman aikansa. Omaa tyyliä on pitänyt hakea. Kääriäinen on kerran muuttanut taiteilijanimensä Freddie Falconista omaksi oikeaksi nimekseen. Paula Koivuniemi on laulellut välillä puhdasta iskelmää ja välillä käheä-ääninen nainen on laulanut Anna mulle piiskaa Apulannan tahtiin. Kari Tapio hoiti aluksi Dannyn show'ssa käärmettä, mutta siirtyi pian tekemään omaleimaista ja kantrivaikutteista iskelmämusiikkiaan.

- Jokainen esiintyminen on ollut minulle opetuksen ja kehityksen korkeakoulu. Esiintymisestä olen suurimmat oppini saanut, hän tiivistää.

Vaikka kiertue on vasta aluillaan, artisteilla on jo monta uutta rautaa tulessa. Kari Tapio aloittaa syksyllä pitkän soolokiertueen ja suunnittelee jo joulukonserttejaan. Paula Koivuniemi taas kiertää koko kevään ja kesän ympäri Suomea. Kääriäinen pysyttelee salaperäisenä.

- Teen ensin ja kerron vasta sitten, hän arvuuttelee.

Kääriäisellä on kuitenkin yksi toteutumaton haave.

- Kitaristi James Burtonin kanssa haluaisin tehdä yhteistyötä, entinen Agents-solisti paljastaa.

Kari Tapiollakin on unelma. Hän haluaisi konsertoida Milana Misicin kanssa.

- Minulla oli kunnia esiintyä jo hänen äitinsä, Laila Kinnusen, kanssa, Kari Tapio perustelee.

Kolmikosta onnellisin on Paula Koivuniemi, sillä hän on jo päässyt toteuttamaan haaveensa.

- Henkilökohtainen haaveeni on jo pitkään ollut se, että saisin kiertää juuri tällä porukalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Kömpelö, rytmitajuton ja tanssitaidoton Touko Aalto mietti TTK-osallistumistaan yli viikon – "Kohtaan ohjelmassa kaksi pelkoani"

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa todellinen Keski-Suomi-kausi – mukana Touko Aalto, Mmiisas ja Shirly Karvinen

Jyväskylästä maailmalle ponnistaneella Kaj Björkillä on ollut koti 12 maassa – "Aina on ikävä sinne, missä ei ole"

Marko Ahosen tärpit: Billy Wilderin Tuhansien silmien edessä on hieno melodraama median vastuusta ja vastuuttomuudesta

Miss Suomi -finaalissa nähtävä Noona Pölkki, 25, pyörittää asuntobisnestä, viihtyy moottoripyörän selässä ja rakastaa Kyyjärven luontoa: "Olen sydämeltäni maalaistyttö"

Tanssikansalle uutta: Lavatanssifestarit Himoksella ensi vuonna

Selma, 10, Laukaasta on kokenut vaeltaja ja kertoo nyt lapsen näkökulman tästä muotilajista – "Kilometri vielä ja sitten kirjatauko"

Marko Ahosen tärpit: Kerro, kerro kuvastin on komea elokuva, mutta komeus on pelkkää pintaa

90-vuotias Kalevi Hakasalo soittaa pianoa sokeanakin – takana on "huikean rikas elämä" ja puoli vuosisataa kotiseututyötä Multialla

Jyväskyläläinen Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi – KRP pitää tapausta hyvin harvinaisena

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.