Vince ryhtyy action-tähdeksi

Kun draamakomedia Entourage alkoi HBO-kanavalla vuonna 2004, ajattelin, että sarja on aika keskinkertainen. Mutta jäin siihen silti koukkuun muutaman jakson jälkeen. Tänään Subilla alkaa jo Entouragen seitsemäs esityskausi.

Entourage tekee mehukasta rakastavaa satiiria Hollywoodista. Elokuvatähti Vince (Adrian Grenier) ja hänen kaverinsa tuntuvat ihan oikeasti ystäviltä. Vincen manageri Ari (Jeremy Piven) on mitä tahansa rahan ja menestyksen vuoksi tekevä Hollywood-hai. Vincen kavereista mielenkiintoisen on hänen näyttelijänä huonommin menestynyt isoveljensä Drama (Kevin Dillon).

Entourage käyttää näppärästi hyväkseen showbisneksen menestyjiä, jotka usein vierailevat sarjassa omana itsenään. Tämän illan jaksossa jaksossa nähdään ohjaaja-näyttelijä Nick Cassavetes ja suomalaissyntyinen Top Chef -kokki Stefan Richter.

Entourage
Sub klo 23.00

Vain hyvää väärennetään

Taide kiehtoo, mutta aivan erityisesti kiehtoo väärennetty taide. Teemalauantai käsittelee taideväärennöksiä kahden mielenkiintoisen dokumentin voimin.

Italialainen dokumentti Suuri Modigliani-huijaus kertoo uskomattoman tositarinan kepposesta, joka alkoi viattomasti, mutta pian mopo lähti käsistä. Kolme nuorta kaverusta keksi mielestään hyvän kepposen. Kanaalin pohjamudista löytyi Amadeo Modiglianin (1884-1920) veistämä patsas. Mukamas veistämä.

Sitten patsaita löytyi vielä toinenkin. Pojat tosin olivat heittäneet jokeen vain yhden patsaan.

V niin kuin väärennöksen takana on itse Orson Welles, jonka viimeiseksi elokuvaksi tämä jäi. Dokumentti, tai kenties elokuvaessee, käsittelee taideväärentäjä Elmy de Horya ja tästä elämäkerran kirjoittanutta Clifford Irvingia.

Teemalauantai:
Väärää taidetta
Yle Teema klo 21.00

Naiset ovat toista maata

TV5 hakee uskottavuutta tv-kanavana omalla kotimaisella ohjelmatuotannolla. Naislife on nimensä mukaisesti elämäntapaohjelma naisille. Juontajana toimii Noora Hautakangas.

Tunnin mittaisen ohjelman aihealueita ovat muun muassa hyvinvointi, kauneus, terveys ja muoti. Avausjakson vieras on Wilma Schlizewski, joka puhuu Olli-rakkaastaan, tulevista häistään, tuoreesta mummoudestaan ja elämänmuutoksestaan.

Naislife
TV5 klo 15.10

Talvella ajetaan varovaisemmin

Jimin uudesta autoilusarjasta Turvallista matkaa en tiedä mitään muuta kuin sen, mitä ohjelmatiedoista kerrotaan. Sarjan teema on liukkaalla kelillä ajaminen. Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan talvirenkaiden kehitystyöhön sekä autokoulussa tapahtuvaan turvallisuuskoulutukseen. Viikon ajovieraana on urheilumies Keijo Mikkonen.

Turvallista matkaa
JIM klo 9.30

Korkean tason luontodokumentti

Himalaja on lumileopardien ja himalajansusien kotiseutua. Lumihuippuisten vuorten rinteillä viljellään myös riisiä, ja ihmiset harjoittavat siellä ikiaikaisia riittejään.

Avaran luonnon matka vuoristoon alkaa Pakistanista. Kun jääpeite pikkuhiljaa laskeutuu yhä alemmaksi vuorta, pyhiinvaeltajahindut kylpevät vielä sulana pysyneessä vedessä palvoakseen vuorta ja vettä elämän antajana.

Avara luonto: Himalaja
TV1 klo 18.45

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.