WRC 2: FIA World Rally Championship

Black Bean

Xbox 360, PC ja PS3
Viime vuoden epäonnistuneen virallisen rallipelin jälkeen odotukset eivät olleet korkealla jatko-osaa kohtaan. Ne olisivatkin olleet turhia, sillä WRC 2: FIA World Rally Championship jatkaa vaatimattomalla linjalla.

Vaikka kannessa komeileekin virallinen rallilisenssi, eivät pikataipaleet ole todellisia. Maat ja pätkien nimet ovat kyllä aitoja, mutta tiet ovat esikuviaan huomattavasti lyhyempiä ja persoonattomampia.

Pelin tahmea ja yksinkertainen ajomalli ei vaadi tiukkaa keskittymistä. Lisäksi tuntuma tienpintaan välittyy löysästi, eikä sääolosuhteilla ole tarpeeksi merkitystä.

WRC 2 on audiovisuaalisesti epämiellyttävä. Suttuinen ja vanhentunut grafiikka ei nosta kisatunnelmaa, vaan jättää kaipaamaan realistisempaa otetta. Esimerkiksi Jyväskylän nopeat soratiet ja tutut metsämaisemat näyttävät vain etäisesti aidoilta. Myös pikataivalten nuotitus on toteutettu puutteellisesti.

Uratilassa edetään pikkuluokista pääsarjaan, kehitetään autoa, palkataan henkilökuntaa ja solmitaan sponsorisopimuksia. Tämä on teoriassa kiinnostavaa, mutta puuduttava WRC 2 hukkaa kauttaaltaan potentiaalinsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.