Wallander vaihtoi puhekieltä

Mittani tuli täyteen saksalaisia dekkari- ja poliisisarjoja jo yli kymmenen vuotta sitten. Kiintiö alkaa pikkuhiljaa täyttyä myös ruotsalaisista saman tyylilajin edustajista. Onneksi tämän illan Kurt Wallander on britti Kenneth Branagh, sillä kielen ja päähenkilön vaihtuminen on tervetullutta vaihtelua. Wallander: Väärillä jäljillä ja sitä seuraavat BBC-Wallanderit nähdään uusintana.

Muutoksista huolimatta tämäkin Wallander on yhä kirjailija Henning Mankellin teoksista tuttu hahmo. Brittisarja on kuvattu Skånen Ystadissa, eli Wallanderin aidoilla kotikonnuilla.

Aloitusjaksossa nuori tyttö polttaa itsensä hengiltä keskellä rypsipeltoa. Samaan aikaan kaupunkia piinaa uhrinsa sattumanvaraisesti valitseva sarjamurhaaja.

Britti-Wallander oli kotimaassaan kova hitti. Laadun menestyminen on aina ilahduttavaa.

Wallander: Väärillä jäljillä
MTV3 klo 22.40

Kolme tarinaa uudesta uskosta

Dokumentissa Muslimeiksi kääntyneet kolme brittinaista kertoo tarinansa. Kolmikymppinen bussikuski Amena kääntyi muslimiksi yli kymmenen vuotta sitten tavattuaan jemeniläisen miehensä. Amenan miesvaltainen työpaikka on hyväksynyt hänen uskonsa ja sen mukaisen pukeutumisen.

Amena toimii myös muiden muslimiksi kääntyneiden englantilaisten naisten tukihenkilönä. Islaminvastaisen ilmapiirin vuoksi Amena ja hänen miehensä Ahmed ovat päättäneet muuttaa Jemeniin kasvattaakseen lapsensa siellä.

19-vuotias Amy on dokumentin kuvaamisen aikaan osoittanut uskonsa pukeutumisellaan vasta neljä viikkoa. Amy ei ole vielä kertonut asiasta perheelleen ja jännittää tilannetta suuresti.

Nelikymppinen Jan on valmistellut kääntymistään vuoden. Dokumentti seuraa Janin taivalta, joka alkaa Koraanin tutkimisesta ja huipentuu siihen, kun hän pukeutuu ensimmäistä kertaa julkisesti musliminaisten huiviin, hijabiin.

Liv D: Muslimeiksi kääntyneet
Liv klo 22.05

Kevyt katsaus menestysbändiin

Kalifornialainen yhtye Green Day tunnetaan menevistä poprock-biiseistään, joihin usein liitetään myös termi punk. Punk tuntuu muuttuneen kovasti sitten Sex Pistolsin päivien, tai ainakin punkin määritelmää on laajennettu.

Green Day on myynyt yli 65 miljoonaa albumia. Läpimurtolevy Dookie ilmestyi vuonna 1994.

Green Dayn tarun luultiin olevan jo loppupuolellaan, kunnes 2004 julkaistu American Idiot -levy palautti pumpun huipulle.

Jim D henkilökuva -dokumentit ovat melko kevyttä tavaraa. Haastattelut ovat lyhyitä ja usein kaukaa haettuja. Green Dayn jäsenet eivät ole dokumentin tekemiseen osallistuneet, vaikka pikaisesti arkistomateriaalilla esiintyvätkin. Hassuinta on, että Green Day -dokumentissa ei kuulla lainkaan Green Dayn musiikkia, tekijänoikeussyistä.

JIM D Henkilökuva:
Green Day
JIM klo 21.00

Kesätanssit Uittamon lavalla

Marko Maunuksela ja Suvi Karjula esiintyvät Kesäillan valssissa viimeisenä iltanaan tangon kuninkaallisina.

Uittamon lavalla Turussa kesäkuussa nauhoitetussa ohjelmassa ovat mukana myös Hurma-orkesteri ja Sari Tamminen.

Kesäillan valssi
TV2 klo 20.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.