Washington Post: Ismo Leikola hämmästelee yhtä piirrettä amerikkalaisessa kulttuurissa – "Suomessa sitä ei ole, vaan kaikilla on hyvät palkat"

Yhdysvalloissa uraa tekevä jyväskyläläislähtöinen stand up -koomikko Ismo Leikola hämmästelee Washington Post -lehden haastattelussa amerikkalaista tippauskulttuuria.

– Suomessa tippaamista ei ole – kaikilla on muutenkin hyvä palkka. Mistä pitäisi tietää, kenelle antaa tippiä ja kenelle ei? Edes paikalliset eivät tiedä, Leikola sanoo.

Koomikko sanoo yrittäneensä päästä jyvälle ravintoloiden tippauskulttuurista Yhdysvalloissa jo kolmen vuoden ajan tuloksetta.

Washington Postin artikkelissa käydään kattavasti läpi Leikolan Jyväskylästä alkanutta uraa. Jutussa mainitaan muun muassa, että Leikola innostui nuoruudessaan sanaleikeistä luettuaan Mad-huumorilehteä Jyväskylässä.

Leikola myöntää jutussa kokevansa Yhdysvalloissa painetta siitä, että "koko Suomi seuraa hänen tekemisiään".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Runoilija Katariina Vuorinen jäi koronajumiin Chileen yli kahdeksi kuukaudeksi: "En osannut pelätä, olo oli kuin herran kukkarossa – tai rouvan"

Taiteilija Pekka Luukkonen kiittelee ratkaisuaan, jonka jälkeen maanantait ovat olleet mukavia – hänen mukaansa taideteoksen syntyvaiheissa on usein paljon samaa kuin parisuhteessa

Marko Ahosen tärpit: Kasarikankkunen syntyy vain, mikäli katsoja itse muistaa 1980-luvun

Suomessa katoaa ihminen joka päivä – Heistä moni löytyy nopeasti, mutta osa ei koskaan

Jyväskyläläisen ohjaajan dokumenttisarja nyt televisiossa – retkiä Jyväskylän Älylään, Päijänteelle ja Saarijärvelle

Marko Ahosen tärpit: Benjamin Button syntyi vanhuksena ja kuoli vanhuuteen vauvana

Näinkin voi käydä: Tankero-englanti nosti jyväskyläläisen selostajan kansainväliseen valokeilaan – "Vedimme homman tahallaan överiksi"

Radio Keskisuomalainen tuo heinäkuun lauantai-iltoihin kuulijoita ihastuttaneen toivekonsertin – "En ole koskaan saanut niin paljon positiivista palautetta"

Muuramelaiskaunottarelle jälleen voittajan kruunu kutreille – Krista Oksanen on nyt Miss Hiekkasärkät

Marko Ahosen tärpit: Tosielämän Jane Tennison Jackie Malton vie katsojat kohurikosten maailmaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.