Wii Party U Nd Cube / Nintendo SPD Group No.4

Erot kulttuurissa heijastuvat helposti myös videopeleihin. Ei olekaan ihme, että monet digitaaliviihteen historian suosituimmat ryhmäpelit on rakennettu jörömaineisen Suomen ulkopuolella.

Yhdellä ja samalla konsolilla pelattavien bilepelien uusi kukoistuskausi alkoi seitsemännen konsolisukupolven nousulla viime vuosikymmenen puolivälissä. Suurimpana hegemonian herättäjänä olivat ehdottomasti japanilaiset, Nintendon Wii-konsolin johdolla.

Wii Party U edustaa bilepelien uutta sukupolvea, joka valjastaa käyttöön Nintendon Wii U:n uudet mahdollisuudet. Pelillisesti uutukainen on paljon velkaa edeltäjilleen, mutta kokonaisuudessaan monien minipelien kasautuessa rakentuva kokoelma on priimaa tavaraa.

Pelaaminen ystävien kesken on parhaimmillaan järkyttävän hauskaa. Wii Party U on loistava esimerkki siitä, miten sosiaalisuudella voidaan rakentaa pelielämykseen useita syvyyttä lisääviä kerroksia.

Vaikka pelaaminen ystävien kanssa maistuu mansikoilta, seura on samalla myös käytännön vaatimus hauskoille pelihetkille. Kisailu tylsien tekoälypelaajien kanssa on nimittäin huomattavasti tylsempää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.