World of Warcraft: Mists of Pandaria

Blizzardin World of Warcraft -verkkoroolipeli on ollut tekijöilleen varsinainen rahasampo. Yhtiön kirstuun tipahtaa kuukausimaksuja liki 10 miljoonalta pelaajalta.

Kahdeksan vuotta sitten lanseerattu peli on noussut suoranaiseksi ilmiöksi. Hurja fanijoukon lisäksi se on kerännyt paljon vihamiehiä: naistenlehdet ympäri maailmaa ovat täyttyneet ilmiöjutuista, joissa ahdistuneet tyttöystävät kertovat hävinneensä taistelun miehistään virtuaaliseikkailulle.

Mists of Pandaria on World of Warcraftin neljäs lisäosa, joka vaikuttaa ulkopuolisen katsojan silmin vaatimattomalta. Uuden pelialueen ja Panda-rodun lisäksi lisälevy tuo mukanaan uuden munkki-hahmoluokan ja nostaa hieman pelihahmojen maksimitasoa.

Vaatimattomuudestaan huolimatta lisäpaketin suosio on hurja: se kelpasi ensimmäisen myyntiviikon aikana lähes kolmelle miljoonalle pelaajalle. Suosiota selittää houkutteleva pelimaailma, jota uutuusosa edelleen laajentaa.

Faneille lisäosa on loistava hankinta. Muiden kannattaa miettiä valintaa tarkasti: liki kymmenvuotisen ylivallan jälkeen World of Warcraftin soisi viimein antavan tilaa tuoreemmille haastajille.