Yö-yhtyeen Olli Lindholm on kuollut – Porin kaupunki suruliputti laulajan muistolle

Suomirockin pitkän linjan bändipomo menehtyi sairauskohtaukseen.

Laulaja ja Yö-yhtyeen johtohahmo Olli Lindholm on kuollut, kertoo Yö-yhtye Facebookissa.

– Olli oli meille paljon enemmän kuin bändikaveri. Hän oli meille sydänystävä, joka oli aina omiensa puolella. Hän jätti meille lukuisia muistoja sekä laulut, jotka elävät aina. Omaisille haluamme esittää osanottomme. Toivomme heille voimia surutyöhön, Yö kertoo Facebookissa.

Lindholm tunnetaan Yö-yhtyeen solistina ja perustajajäsenenä.

 

Lindholm kuoli 54-vuotiaana. Yhtyeen mukaan Lindholm kuoli maanantain ja tiistain välisenä yönä sairauskohtaukseen. Manageri Taija Holm sanoo Ilta-Sanomille, että sairauskohtaus tuli täytenä yllätyksenä.

Lindholmilla on kaksi aikuista lasta, jotka hän sai entisen vaimonsa kanssa.

Porin kaupunki järjesti tiistaina päivällä suruliputuksen porilaissyntyiselle Lindholmille.

Porin Kauppatorilla suruliputettiin tiistaina Olli Lindholmin muistolle. Kuva: Juha Sinisalo
 

Yö-yhtyeen oli määrä esiintyä Valkeakoskella perjantaina ja Lappeenrannassa lauantaina osana Yö akustisemmin -kiertuetta. Yhtyeen oli tarkoitus esiintyä kesällä myös Keski-Suomessa Jämsän Himoksella Iskelmä-festivaaleilla 27. kesäkuuta ja Jyväskylässä Suomipop-festivaaleilla 11. heinäkuuta.

Lindholm on toiminut myös suositun Voice of Finland -ohjelman tuomarina usealla kaudella. Sarjan seuraava jakso lähetetään ohjelmatietojen mukaan torstaina 14. helmikuuta. Kyseessä on niin sanottu Ääni ratkaisee -vaihe, ja ohjelmatietojen mukaan esiintymisvuorossa on muun muassa Johanna Bågman Laukaasta.

Nelonen vahvisti Keskisuomalaiselle, että laulukilpailun ennakkoon nauhoitetut, vielä esittämättä olevat 12 jaksoa nähdään televisiossa tähtivalmentaja Lindholmin kuolemasta huolimatta. Nauhoitetut jaksot esitetään 29. maaliskuuta saakka. Tämän jälkeisistä livelähetyksistä ei ole vielä tehty päätöksiä.

Lindholmin tuntenut yrittäjä: Olli saunoi vielä maanantai-iltana Näsijärvellä

Olli Lindholmin tuntenut mies kertoo saunoneensa tämän kanssa vielä maanantai-iltana. Miehet viettivät iltaa Näsijärven avantosaunalla, jossa Lindholm kävi usein.

Tampereella asunut Lindholm oli nimettömänä pysyttelevän tamperelaisen yrittäjän mukaan hyvässä kunnossa ja iloisella tuulella vielä maanantai-iltana.

Yrittäjä tunsi Lindholmin vuosien takaa.

Osa kotimaan suurta laulukirjaa

Lindholm teki pitkän päivätyön Yön pomona, ja taival johti vaikeuksien kautta menestykseen. Bändin tunnetummista kappaleista on tullut osa kotimaan suurta laulukirjaa: hittejä ovat muun muassa Joutsenlaulu, Likaiset legendat ja Rakkaus on lumivalkoinen.

Yhtyeen läpimurtoalbumi oli Varietee vuonna 1983. Alkujaan rockista ponnistanut Yö liitettiin sittemmin myös osaksi iskelmämusiikin laajempaa kontekstia. Lindholm voitti jopa Iskelmä Finlandia -palkinnon vuonna 2008.

Aikoinaan sanaa iskelmä käytettiin lyömäaseena Yötä vastaan.

– Nykyään Cheek on ehdolla palkittavaksi iskelmäkategoriassa. Joten niiden, jotka aikoinaan lällättivät Iskelmä-Ollista, kannattaisi miettiä, mitä iskelmä oikeastaan on? Lindholm sanoi 50-vuotishaastattelussaan STT:lle vuonna 2014.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Yö-yhtyeen manageri: Olli Lindholm kiidätettiin yöllä sairaalaan, mutta mitään ei ollut tehtävissä

Lindholmin tuntenut yrittäjä: Olli saunoi vielä maanantai-iltana Näsijärvellä ja oli hyvällä tuulella

Nelonen vahvistaa: The Voice of Finlandin loput Olli Lindholm -jaksot nähdään pian televisiossa – livelähetyksistä ei vielä päätöksiä

Jussi Hakulinen puhkesi kyyneliin IS:n haastattelussa – "Moni olisi vannonut, että hän lähtee meistä viimeisenä"

Arno Kotro teki kirjan Olli Lindholmista ja löysi lämpöä Lindholmin kovan ulkokuoren takaa – "Julkisuuden takana oli tunteikas ihminen"

Surun murtama Anna Puu muistelee koskettavasti Olli Lindholmia – "Olit sielultasi levoton nuori"

Keskisuomalaiset musiikkivaikuttajat surun murtamia – Tommi Soidinmäki: "Olo on hämmentynyt"

Tuottajakonkari Mika Sunqvist: "Kun Yö-yhtye oli alamaissa, Olli otti bändin uuden levyn kainaloonsa, hyppäsi autoon ja kiersi paikallisradiot ympäri Suomen"

Olli Lindholmin pitkä ura alkoi jo 16-vuotiaana – näistä saavutuksista laulaja muistetaan

Tia-Maria, Laulu rakkaudelle... Muistatko Olli Lindholmin rakastetuimmat kappaleet Yön huippukaudelta?