Yle: Tuntematon siirtyy sittenkin alkuiltaan

Yle myöhentää sittenkin Tuntemattoman sotilaan tv-esitystä. Edvin Laineen jatkosodan kuvaus näytetään itsenäisyyspäivänä kello 17. Alun perin Ylen oli määrä esittää elokuva jo iltapäivällä.

Asia nousi esille, kun Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus Meku vaati Yleä myöhentämään lapsille sopimatonta esitystä. Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvon mukaan vaihtoehtoja ei ollut.

- Me haimme ajatusta, että Tuntemattomalla on poikkeuksellinen rooli, mutta viranomainen koki, että laki ei salli poikkeuksia lainkaan ja oli kannassaan hyvin ehdoton.

Silvo totesi, että lain mukaan Yle olisi voinut saada joko uhkasakon tai huomautuksen, mikäli yhtiö ei olisi siirtänyt elokuvan alkamista.

- Tämä uhkasakko tässä oli esillä.

Elokuvaa on esitetty itsenäisyyspäivänä lukuisia kertoja. Silvo ei suoralta kädeltä osannut sanoa esitysten määrää.

Viranomainen puuttui tilanteeseen saamansa yleisöpalautteen vuoksi. Meku on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen uusi virasto, joka muun muassa valvoo elokuvien ikärajaluokittelua.

Esitysajan vaihtumisen myötä Tuntematon sotilas siirtyy Yle Teema -kanavalle. Tuntemattomalle tilaa tekee muun muassa ohjelmasarja Laiva, joka kertoo Tanskan merenkulun historiasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tuntemattoman sotilaan esitysaika säilynee kiistasta huolimatta