Yle tuottaa englanninkielisen elokuvan Mannerheimista

Yleisradio tuottaa englanninkielisen kokoillan elokuvan Mannerheimista. Suomen Marsalkka -työnimen saaneen elokuvan on määrä tulla valkokankaille kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Elokuvan tuottaja Erkko Lyytinen kertoo STT:lle, että filmi on ennen kaikkea henkilökuva. Tarina painottuu kosmopoliitti Mannerheimin kansainväliseen uraan.

Filmin kuvaukset alkavat keväällä. Lyytisen mukaan ohjaajaa tai pääosan esittäjää ei voi vielä paljastaa, koska sopimuksia ei ole allekirjoitettu. Tuottaja ei määrittele myöskään elokuvan budjetin summaa.

Yleisradiolla on Lyytisen mukaan elokuvahankkeessa kansainvälisiä yhteistyökumppaneita.

Kotimainen tuotantoyhtiö Solar Films on valmistellut jo monia vuosia omaa elokuvaansa Mannerheimista. Kun Renny Harlin vetäytyi hankkeesta, elokuvan ohjaajaksi pestattiin Dome Karukoski. Solar Filmsin hankkeessa Mannerheimina on määrä nähdä Mikko Nousiainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Suomeen saapuva Ed Sheeran on aikamme suurin kitarasankari – katso video, jos et usko

Kaatui, mutta voitti – Lasse Virénin legendaarinen urheilutarina ei unohdu

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

Palkittu uuraislainen hevoskuvaaja kokoaa näyttelyn lapsuusmaisemiinsa – katso täältä parhaita paloja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.