Yliopistonlehtori Eetu Luoma on kuollut

Yliopistonlehtori Eetu Luoma kuoli äkilliseen sairaskohtaukseen Jyväskylässä 10.1.2019. Kuollessaan hän oli vasta 39-vuotias.

Pidettyään viimeisen luentonsa keskiviikkona 9. tammikuuta Luoma hakeutui lääkäriin pitkittyneen flunssan vuoksi. Seuraavan päivän uutinen hänen poismenostaan järkyttikin yliopistoväen. Viimeisin avaus, yritysten kanssa toteutettava digitalisaation muutosjohtamisen verkkokurssi jäi näin muiden toteutettavaksi.

Luoma opiskeli Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätiedettä, valmistui kauppatieteiden maisteriksi ja myöhemmin tohtoriksi 2013. Hän työskenteli informaatioteknologian tiedekunnassa useissa tehtävissä, tutkimusapulaisena, tutkijana, yliopisto-opettajana, yliopistonlehtorina ja tietojenkäsittelytieteiden laitoksen varajohtajana vastaten Euroopan suurimmasta tietojärjestelmätieteen maisteriohjelmasta.

Yliopistotyön ohessa hän toimi myös perustamansa tutkimuslähtöisen yrityksen osakkaana ja toimitusjohtajana.

Tutkijana ja opettajana Luoma paneutui elektronisen liiketoiminnan, ohjelmistoliiketoiminnan ja tietojärjestelmätieteen haasteisiin.

Monille opiskelijoille Luoma tuli tutuksi myös kandidaatin- ja pro gradu -tutkielmien ohjaajana. Luoma ohjasikin vuoden 2018 aikana ennätykselliset 33 kandidaatin- ja pro gradu -tutkielmaa ja sai ainejärjestön palkinnon ansioistaan.

Luoma harrasti ralliurheilua.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .