Youtube-julkkis palasi Suomeen hämmentyneenä ja inspiroituneena

Itse kuvaamiensa Youtube-videoiden kautta Amerikan-valloitukseen lähtenyt pietarsaarelainen Sara Maria Forsberg on nyt hämmentyneissä, odottavissa ja inspiroituneissa tunnelmissa. Tiistai-iltana Yhdysvalloista Suomeen palannut nuori nainen toi mukanaan työsopimuksen, jossa on sovittu lisäsisällön tuottamisesta Youtubeen.

–Lisäksi otamme myös toimeksiantoja vastaan muualta viihdealalta managerieni kanssa. Itse työt alkavat vasta, kun työlupa Yhdysvaltoihin on saatu, Forsberg kertoo STT:lle sähköpostin välityksellä.

Youtubessa nimellä Smoukahontas esiintyvä Forsberg ponnahti julkisuuteen tänä keväänä. Videota, jossa Forsberg esittää siansaksaa puhuen sitä, miltä eri kielet kuulostavat ulkomaalaisten korviin, on katsottu reilusti yli kymmenen miljoonaa kertaa. Toisessa hittivideossa Forsberg laulaa kappaleita eri tyyleillä r'n'b:stä itäblokki-iskelmään.

Yksi Smoukahontasin taidoista hurmaantunut on yhdysvaltalainen tv-persoona Ellen DeGeneres, jonka suositussa talk show'ssa Forsberg vieraili Yhdysvaltain-matkallaan. Forsberg kertoo jännittäneensä ohjelman nauhoituksissa kovasti, mutta mukava ja ammattimainen DeGeneres sai hänet rauhoittumaan nopeasti.

–Sain jopa halauksen. Tuottajan mukaan se on hyvin harvinaista häneltä.

Muiksi matkan kohokohdiksi Forsberg listaa palaverin näyttelijä Zooey Deschanelin kanssa sekä NHL-jääkiekkopelin näkemisen.

Opiskelu saa odottaa

Seuraavalla Yhdysvaltain-reissullaan Forsberg aikoo perehtyä lisää mahdollisiin yhteistyökuvioihin ja etsiä itselleen asuntoa. Kokkolan ammattilukiosta hiljattain valmistunut lahjakkuus ei vielä kiirehdi opiskelemaan, vaan haluaa laittaa kaikkensa lupaavasti alkaneeseen viihdeuraansa.

–Haluan asua siellä, missä urani toteuttaminen onnistuu parhaiten. Menen päivä kerrallaan ja katson, mitä elämä tuo tullessaan.

Vaikka Forsberg esiintyy kameran edessä hyvin luontevasti, hän ei ole säästynyt julkisuuden tuomilta paineilta ja stressiltä.

–Olisi absurdia väittää, ettei se yhtään vaikuttaisi minuun, mutta tämän vuoksi minulla on kaksi manageria. He todella hoitavat asiat sillä tavoin, että voin itse keskittyä omaan tekemiseeni ja esiintymiseeni, jota en itse asiassa jännitä niin kauheasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.