Youtube-sensaatio paljastaa, mikä on väärä paikka olla keikalla

Youtuben kautta viime kesänä maailmanlaajuiseksi musiikki-ilmiöksi pikavauhtia noussut Steve 'N' Seagulls julkaisee ensi viikolla Euroopassa debyyttialbuminsa Farm Machine. Muun maailman vuoro on viikkoa myöhemmin.

Punaniskahenkisiä, hienosti rullaavia akustisia versioita kansainvälisistä rockhiteistä tarjoileva jyväskyläläisbändi ehti tehdä keikkaa kotimaassaan jo useamman vuoden ennen Trooper- ja Thunderstruck-videoiden aiheuttamaa suunnatonta nostetta.

Nyt kysyntää on ympäri maailmaa ja loppuvuosi kuluu tiukasti tien päällä. Kotimaan lisäksi keskisuomalaista hillbilly-musisointia tullaan kuullaan esimerkiksi Englannissa, Saksassa, Ruotsissa, Virossa ja Yhdysvalloissa. Lähes 20 miljoonaa katselukertaa Youtubessa viestii siitä, että kiinnostusta riittää.

Haitaria ja mandoliinia Steve 'N' Seagullissa soittava Viljam Hänninen kertoo, että tien varrelle osui vielä vuosi, pari sitten sellaisiakin tilanteita joissa muusikot tajusivat olevansa aivan väärässä paikassa – ja väärään aikaan.

– Meille väärä paikka on yökerho kahden aikaan yöllä, jolloin yleisö on normaalisti juonut itsensä niin mukavaksi, etteivät he enää ymmärrä meitä. Kunhan bassari pumppaa menemään, niin se riittää. Meidän musiikissamme tapahtuu kuitenkin paljon, joten parhaiten tämä toimii järkevään kellonaikaan soittaessa.

Steve 'N' Seagulls soittaa lauantaina 2. toukokuuta Jyväskylän Tanssisali Lutakossa. Lue lisää bändistä torstain 30.4. Keskisuomalaisen Tänään-osastosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .