ZZ Topin Billy Gibbonsille kitaran kelopuusta rakentanut jyväskyläläinen Saku Vuori tapasi taas rocklegendan – soitinta tullaan kuulemaan kitaristin tulevalla sooloalbumilla

Vuorensaku Guitars -yrityksestään tunnettu jyväskyläläinen soitinrakentaja Saku Vuori ja tällä viikolla Helsingissä konsertoineen ZZ Topin laulaja-kitaristi Billy Gibbons tapasivat teksasilaistrion tiistaisen Hartwall Arenan keikan jälkeen.

Yhteys parhaillaan 50-vuotisjuhlakiertueella olevan ZZ Topin kitaravelhoon syntyi vuonna 2016, jolloin Vuori luovutti tälle tekemänsä kelopuisen sähkökitaran. Kitara on sittemmin nähty Gibbonsin käsissä joillakin keikoilla, mutta Helsingissä se pysyi Vuoren mukaan tällä kertaa reservissä.

– Kun kysyin, että mitäs kelokitaralle kuuluu, niin Billy kertoi, että kitaraa tullaan kuulemaan hänen seuraavalla sooloalbumillaan. Hän oli ollut juuri studiossa sitä tekemässä, jolloin äänittäjäkin oli ehdottanut, että mitäs jos soittaisit tuolla kitaralla myös jotakin levylle, Vuori kertoo.

Vuoren ja ZZ Topin tähden tapaaminen järjestyi Gibbonsin kitarateknikon Elwood Francicisin kautta. Sama mies oli kontaktina myös vuoden 2016 kitaralahjoituksessa.

– Minulla on hieman logo muuttunut, joten annoin Billylle päivityksenä tyyppikilpi-tyylisen uuden logokilven, jossa sarjanumerokin mukana. Viitisen minuuttia ehdittiin kuulumisia vaihtaa.

Käsintehtyjä kitaroita tilaustyönä valmistavan Vuorensaku Guitarsin tuotanto pyörii tällä hetkellä niin hyvin, että kitaroihin on noin vuoden jono.  Billy Gibbonsin lisäksi Vuorensaku Guitarsin persoonallisia kitaroita soittavat myös muun muassa yhdysvaltalaisen The Hootersin Eric Bazilian, Von Hertzen Brothersin Mikko ja Kie von Hertzen sekä Sunrise Avenuen Riku Rajamaa.

– Sisässä on toistakymmentä tilausta. Kitaroiden huoltotyöt yrityksessä hoituvat rengin avulla, joten minä voin keskittyä tuotantoon. Sen verran kiire tässä kuitenkin on, että kesälomia ei juuri näy. Hommat eivät etene, jos jään rannalle makoilemaan ja lueskelemaan, Saku Vuori sanoo.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .