Teatteriteko

Äänestä Jyväskylän kaupunginteatterin kauden 2019–2020 teatteritekoa

Teatteriteko 2020 -ehdokkaat esittelyssä

Äänestys Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden teatteriteosta on parhaillaan käynnissä. Esiraadin valitsemat kuusi ehdokasta esitellään tässä videossa.

Äänestys Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden teatteriteosta alkaa lauantaina 14. maaliskuuta. Esiraati on valinnut kuusi ehdokasta:

1. Näyttämötekniikan tiimi komediassa Tämä on ryöstö!
”Hengästyttävän vauhdikas, vaativa, kellon tarkka suoritus näyttämön kulisseissa”

2. Ompelimon tiimi, erityisesti näytelmissä Phantom – Pariisin oopperan kummitus ja Tavat ja toiveet
”Koko kausi on ollut ompelimon väelle menestyksekäs jättiurakka. Pelkästään Phantomissa on noin 130 upeasti toteutettua asua, Tavat ja toiveet -näytelmässä puvut ovat isossa visuaalisessa roolissa.”

3. Kapellimestari Jari Puhakka, erityisesti musiikin johto musikaalissa Phantom – Pariisin oopperan kummitus sekä laulujen sovitukset ja säestykset lauluillassa Elämä on juhla
”Suurta ja pientä draamaa parhaimmillaan. Musiikillisesti Phantom on kovan luokan suoritus, Jyväskylän kaupunginteatterin musikaalien kärkeä kautta aikain. Elämä on juhla on taas kokoluokan toisessa päässä, läheinen, herkkä, koskettava.”

4. Näyttelijät Hegy Tuusvuori ja Henri Halkola näytelmässä Kohtauksia eräästä avioliitosta
”Erinomainen raikas yhteistyö ajan kulun kestävässä klassikkonäytelmässä. Molemmat näyttelijät tuovat näyttämölle itsestään uusia ulottuvuuksia ja tuovat samalla tekstin tähän päivään.”

5. Ohjaaja Johanna Freundlich näytelmässä Tavat ja toiveet – Jane Austenin matkassa
”Yllätyksellisen, Pohjoismaiden kantaesityksen mainio ja oivaltava ohjaus. Näytelmä on kuin karuselli, jonka vauhti kiihtyy kierros kierrokselta ja lopputulos räiskyy ja paukkuu. Yksi koko kauden kohokohdista.”

6. Näyttelijä Maija Andersson Emman roolissa näytelmässä Tavat ja toiveet
”Anderssonin roolityöskentely on ammattimaisen tarkkaa. Harkiten sisäistetyn roolihahmon pienetkin nyanssit tekivät tästä hahmosta herkullisen katsottavan.”

Ehdokkaat Johanna Freundlichia lukuun ottamatta esitellään Teatteritiistai-tapahtumassa kaupunginteatterin lämpiössä 17.  maaliskuuta.

Äänestämään pääset täällä

Yhteystietonsa jättäneet äänestäjät osallistuvat arvontaan, jossa on palkintona viisi kahden hengen teatterilahjakorttia Jyväskylän kaupunginteatteriin sekä Keskisuomalaisen lahjoittamia palkintoja.