Nyt on nähty auto, jonka rinnalla mainoskuvissa marssivat tylyt turvamiehet

Panssaroitu Brabus Invicto on Mercedeksen G-sarjalaisesta muokattu turvallisuuden takaaja. Brabus

Timo Nieminen

Erilaisten ajoneuvojen tuunaaja Brabus on jälleen tehnyt yhteistyötä Daimler AG:n kanssa. Tuloksena on panssaroitu versio Mercedes-Benzin G-sarjalaisesta.

Autoa kutsutaan nimellä Brabus Invicto. Siihen on saatavilla kolme varustelutasoa, joiden hinnat alkavat noin puolesta miljoonasta eurosta. Kalleimmalla varustelulla hinta nousee kaksinkertaiseksi. Hinnan päälle tulevat ostajan kotimaan kansalliset verot.

Brabus lupaa, että Invicto kestää esimerkiksi 15 kilon TNT-räjähdyksen, käsikranaatilla suoritettavan hyökkäyksen ja AK-47 -rynnäkkökiväärillä ammutut laukaukset. Nämä kaikki Brabus sanoo useita kertoja testanneensa, joten sen tuotekehityslaboratoriossa on ehkä kuumempi meno kuin muilla autonvalmistajilla.

Invicton varustelistalla ovat myös esimerkiksi pimeänäkölaitteet ja panssaroitu kattoluukku, jota Brabus tosin kutsuu pakoluukuksi. Autolla voi ajaa noin 50 kilometriä, vaikka renkaat olisi puhkaistu.

G-sarjan Mercedes on monien julkisuuden henkilöiden suosima auto. Tähän markkinarakoon liittyy myös Brabusin panssarointi – monien tärkeiden henkilöiden uskotaan maksavan lisää äärimmäisestä turvallisuudesta.

Lisäturva painaa niin paljon, että myös auton rakenteisiin on tehty muutoksia.

Puhdin tuo Mercedes-AMG:n 404-hevosvoimainen ja 800 newtonmetriä tuottava moottori. Auton huippunopeus on 210 kilometriä tunnissa. Lisärahalle autoon saa järeämmän, 550-hevosvoimaisen V8-moottorin.

Vaikka jopa Volvo on tehnyt panssaroituja autoja, Brabus Invicton markkinointimateriaali on silti erikoista katseltavaa. Varsin harvoin automallin promokuvissa juoksevat uutuustuotteen rinnalla tylyn näköiset turvamiehet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.